Passionsfrugt-kokos-flødeboller

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Kransekagebunde
200 g marcipan
80 g sukker
60 g æggehvider
Passionsfrugtcreme (laves dagen før)
75 g passionsfrugtpuré
60 g sukker
20 g æggeblommer (pasteuriserede)
50 g koldt smør
50 g hvid chokolade
Lidt vanilje
Flødebolleskum
220 g sukker
125 g vand
160 g lys sirup
30 g passionsfrugtpuré
20 g tørrede æggehvider
Pynt
Ristede kokosflager
Tempereret mælkechokolade

Passionsfrugt-kokos-flødeboller

Af: Torben Bang fra bogen 'Cakenkagen'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bland marcipan og sukker, og rør æggehviderne i lidt ad gangen. Fyld massen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt bundene ud på en bageplade med bagepapir (ca. 5 cm i diameter). Bag dem ved 180 grader, til de er gyldne (ca. 6-8 min.)

2
Færdig

Derefter

Rør halvdelen af sukkeret med æggeblommerne. Bland passionsfrugtpuré med den anden halvdel af sukkeret i en gryde. Bring i kog, og hæld lidt af den varme lage op i æggeblommerne, og pisk grundigt. Hæld massen tilbage i gryden, og legér, til den har en cremet konsistens. Tilsæt hvid chokolade, og smør og rør det helt ud. Stil cremen til afkøling.

3
Færdig

Og

Bland sukker, vand og lys sirup i en tykbundet gryde. Kog op til 120 grader. Tag gryden af varmen.

Bland passionsfrugtpuré og tørrede æggehvider, og blend med en stavblender. Pisk massen op til let skum. Når sukkerlagen er nedkølet til 105 grader, piskes den forsigtigt i æggehvidemassen. Pisk skummet luftigt og stift. Sprøjt skummet op på de afkølede kransekagebunde. Sprøjt lidt af passionscremen ind i midten af skummet fra toppen. Sæt flødebollerne i køleskabet.

4
Færdig

Til sidst

Dyp flødebollerne i tempereret mælkechokolade. Drys dem med ristede kokosflager. Stil dem tilbage i køleskabet, indtil chokoladen har sat sig.

previous
Falafelpizza
next
Pouchkine-te-tærte

Add Your Comment