Pain Perdu med svesker og creme anglaise

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Pain Perdu
8 skiver franskbrød
2 æg
1 ½ dl mælk
8 spsk sukker
2 tsk kanel
50 g smør
12-16 store svesker, evt. lagt i en lage med portvin eller anden spiritus
Creme anglaise
2 ½ dl piskefløde
2 ½ dl mælk
75 g sukker
Kornene af ½ stang vanilje
8 æggeblommer

Pain Perdu med svesker og creme anglaise

Af: Torben Klitbo og Casper Aaquist / Foto: Mikkel Heriba

Sådan gør du

1
Færdig

Pain Perdu

1. Læg brødskiverne i mælk med sammenpiskede æg og lad dem trække i ca. 10 minutter. Tag brødskiverne op og lad dem dryppe godt af.

2. Bland sukker og kanel sammen og drys det på brødet.

3. Læg skiverne på panden og steg dem i smør, indtil de er lysebrune. Servér straks og spis dem evt. med svesker og creme anglaise.

2
Færdig

Creme anglaise

1. Bring fløde og mælk i kog i en gryde sammen med sukker og vaniljekorn.

2. Pisk æggeblommerne i en skål, til de er luftige. Hæld den varme fløde og mælkblanding langsomt ned i de piskede æggeblommer under kraftig piskning.

3. Hæld indholdet tilbage i gryden og rør med en dejskraber over svag varme, til det begynder at tykne.

4. Hæld cremen igennem en sigte ned i en skål og lad den køle af.

previous
Æblecrumble med bær
next
Pære tarte tatin

Add Your Comment