Pain Perdu | |
8 skiver franskbrød | |
2 æg | |
1 ½ dl mælk | |
8 spsk sukker | |
2 tsk kanel | |
50 g smør | |
12-16 store svesker, evt. lagt i en lage med portvin eller anden spiritus | |
Creme anglaise | |
2 ½ dl piskefløde | |
2 ½ dl mælk | |
75 g sukker | |
Kornene af ½ stang vanilje | |
8 æggeblommer |
1 Færdig | Pain Perdu1. Læg brødskiverne i mælk med sammenpiskede æg og lad dem trække i ca. 10 minutter. Tag brødskiverne op og lad dem dryppe godt af. 2. Bland sukker og kanel sammen og drys det på brødet. 3. Læg skiverne på panden og steg dem i smør, indtil de er lysebrune. Servér straks og spis dem evt. med svesker og creme anglaise. |
2 Færdig | Creme anglaise1. Bring fløde og mælk i kog i en gryde sammen med sukker og vaniljekorn. 2. Pisk æggeblommerne i en skål, til de er luftige. Hæld den varme fløde og mælkblanding langsomt ned i de piskede æggeblommer under kraftig piskning. 3. Hæld indholdet tilbage i gryden og rør med en dejskraber over svag varme, til det begynder at tykne. 4. Hæld cremen igennem en sigte ned i en skål og lad den køle af. |