Nudelsuppe med kylling og friske urter

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Ingredienser til fond
1 hel kylling
1 stort løg i både
Krydderier
1 spsk ingefær, hakket
1 stilk citrongræs i skiver
1 stang kanel
4-5 stjerneanis
10-15 peberkorn
2 tsk groft havsalt
Til suppeskåle
Ca. halvdelen af det plukkede kyllingekød
100-150 g mellemtykke risnudler
Friske koriander-, mynte- og basilikumblade
Til suppen
2-3 tsk sort chilipasta
1 bundt forårsløg i tynde skrå skiver (med det sprøde grønne)
4-5 spsk limesaft
3-4 spsk fiskesauce
1-2 spsk smagsneutral olie til stegning

Nudelsuppe med kylling og friske urter

Af: Hanne Holm / Foto: Torsten Graae

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kom kyllingen i en gryde og dæk den med vand. Bring kød og vand i kog, skum, inden løg og krydderier tilsættes. Lad blandingen småkoge (med låg), til kyllingen er gennemkogt (ca. 45-60 minutter). Si suppen, stil den til side, kassér løg og krydderier og gem kyllingen.

2
Færdig

Derefter

Pluk kødet af kyllingen, stil det til side og kassér skind og ben.

3
Færdig

Og

Kom nudlerne i en stor skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå 5-6 minutter, eller til de er møre. Skyl dem under koldt vand, lad dem dryppe af og stil dem til side.

4
Færdig

Og

Fordel ca. halvdelen af kødet og alle nudlerne sammen med de grønne urter i 4-6 store suppeskåle. Stil resten af kødet på køl og gem det til fx en kyllingesalat.

5
Færdig

Og

Opvarm olien i en tykbundet gryde, tilsæt sort chilipasta under omrøring, lad blandingen stege et øjeblik. Tilsæt suppen, bring den i kog og kom derefter forårsløg i. Smag til med lime og fiskesauce og fjern straks suppen fra blusset, så løgene stadig har bid.

6
Færdig

Til sidst

Hæld den skoldhede suppe i suppeskålene og servér straks.

previous
Bønne- og avocadosalat med chili
next
Samosa med kartofler og ærter

Add Your Comment