1 nakkefilet | |
1 græskar, for eksempel butternutsquash | |
Kartofler | |
Smør | |
Piskefløde | |
Grønkål | |
Purløg | |
Salt | |
Peber | |
Olie | |
Sherryeddike |
1 Færdig | FørstSmør nakkefileten med olie, salt og peber, og kom den i ovnen ved 240 grader. Den skal have cirka halvanden time, men hold øje med den, og tag kødet ud, når det har en temperatur på 63 grader. Lad det hvile i 30 minutter. |
2 Færdig | DerefterSkær toppen af græskarret i små stykker. Bag disse ved 130 grader cirka en time, til de er møre. |
3 Færdig | OgLav en grov tapenade af bunden på græskarret. Det gør du ved at skære den i stykker og stege den på panden sammen med grønkål. Tag grønkålen fra, og mos græskarstykkerne med lidt eddike og salt. Drys med purløg. |
4 Færdig | OgSkræl kartoflerne, og skær dem i stykker. Kog dem møre i en gryde med vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne. Tilsæt fløde og pisk med en elpisker. Giv det smør, og smag til med salt og peber. |
5 Færdig | Til sidstServér i en gryde med nakkefilet nederst, og læg herefter kartoffelmos, græskarstykker og tapenade på. Fordel grønkålen over, og servér. |