• Home
  • Dansk
  • Nakkefilet med græskar, grønkål og kartoffelmos
Nakkefilet med græskar, grønkål og kartoffelmos

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 nakkefilet
1 græskar, for eksempel butternutsquash
Kartofler
Smør
Piskefløde
Grønkål
Purløg
Salt
Peber
Olie
Sherryeddike

Nakkefilet med græskar, grønkål og kartoffelmos

Af: Lennart Ribers

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Smør nakkefileten med olie, salt og peber, og kom den i ovnen ved 240 grader. Den skal have cirka halvanden time, men hold øje med den, og tag kødet ud, når det har en temperatur på 63 grader. Lad det hvile i 30 minutter.

2
Færdig

Derefter

Skær toppen af græskarret i små stykker. Bag disse ved 130 grader cirka en time, til de er møre.

3
Færdig

Og

Lav en grov tapenade af bunden på græskarret. Det gør du ved at skære den i stykker og stege den på panden sammen med grønkål. Tag grønkålen fra, og mos græskarstykkerne med lidt eddike og salt. Drys med purløg.

4
Færdig

Og

Skræl kartoflerne, og skær dem i stykker. Kog dem møre i en gryde med vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne. Tilsæt fløde og pisk med en elpisker. Giv det smør, og smag til med salt og peber.

5
Færdig

Til sidst

Servér i en gryde med nakkefilet nederst, og læg herefter kartoffelmos, græskarstykker og tapenade på. Fordel grønkålen over, og servér.

previous
Rodfrugtmos
next
Bagte blommer med creme anglaise og wienerbrødsrester

Add Your Comment