1 kg rensede blåmuslinger | |
1 løg | |
1 stang bladselleri | |
1 gulerod | |
1 fed hvidløg | |
Et par kviste timian | |
1 spsk smør | |
½ l hvedeøl | |
4 dl vand | |
2 dl vindruekerneolie | |
1 lille bdt. bredbladet persille | |
1 æble | |
2 tsk æblecidereddike | |
1 håndfuld kålskud | |
1 håndfuld ristede hasselnødder | |
1 dl double cream |
1 Færdig | FørstKassér de muslinger, der er døde. Hak løg, bladselleri, gulerod og hvidløg fint. Smelt smørret i en gryde, og steg løg, bladselleri og gulerod et par minutter. Tilsæt hvidløg, timian og muslinger, og vend det sammen. Hæld øllet over, og kom låg på gryden. Damp muslingerne 3-4 minutter, til de har åbnet sig. Sluk for varmen. Tag halvdelen af muslingerne op, og gem til servering. |
2 Færdig | DerefterHæld vand i gryden med de resterende muslinger, og kog suppen videre under låg i 30 minutter. Sigt suppen, kassér grønt og muslinger, og hold suppen varm. Smag til med salt. |
3 Færdig | Til sidstTilbered persilleolie ved at blende persillen med vindruekerneolie i 5 minutter. Sigt olien gennem et klæde. Skær æblet i små tern, og vend med eddike. Pluk kålskuddene, og varm dem og muslingerne kort i suppen. Tag det op med en hulske, og anret i skåle sammen med æbletern og hasselnødder. Hæld fløde over og et par dryp af persilleolien. Hæld til sidst den varme suppe over. |