Millionbøf | |
500 g hakket oksekød | |
2 løg | |
1 gulerod | |
2 fed hvidløg | |
Et par kviste timian | |
15 g tomatpuré | |
1 dåse flåede tomater | |
Lidt vindruekerneolie | |
Lidt parmesan på toppen | |
Kartoffelpuré | |
1 kg kartofler | |
1 dl mælk | |
100 g smør | |
3 spsk jomfruolivenolie | |
Hvid peber | |
God flagesalt |
1 Færdig | FørstSkræl kartoflerne og kog dem uden salt i rigeligt vand. Når de er godt møre, drænes vandet af dem. |
2 Færdig | DerefterDamp kartoflerne tørre i gryden, mens du ryster den, så de meler endnu mere. Hvis du vil have den rigtige purékonsistens, skal du køre kartoflerne hurtigt på en foodprocessor. |
3 Færdig | OgPisk smørret i og kom derefter mælken i sammen med hvid peber og salt. Kom olivenolien i til sidst. |
4 Færdig | OgSteg kødet i lidt olie, kom hakket løg, hvidløg i skiver og gulerødder i tern ved og steg videre. |
5 Færdig | Til sidstTilsæt tomatpuré, flåede tomater og plukket timian og lad retten simre i ca. 15-20 minutter og smag til med salt og peber. |