75 g spinat | |
½ cantaloupmelon | |
250 g halloumi | |
30 g ristede og saltede pistacienødder, pillede | |
1 portion vinaigrette | |
2 spsk. æblecidereddike | |
3 spsk. olivenolie | |
1 tsk. honning | |
1 tsk. dijonsennep | |
Salt og friskkværnet peber | |
Syltede rødløg | |
1 stort rødløg | |
2 dl æblecidereddike | |
3 spsk. honning | |
1 tsk. peberkorn | |
2 laurbærblade |
Halloumi er en ost, der forbliver fast, når den steges. Osten kan købes i velassorterede supermarkeder, men smager bedst, hvis du finder den ægte vare hos mellemøstlige købmænd. Min kæreste er tosset med halloumi, så når jeg har købt ind til denne smukke salat, bliver jeg nødt til at gemme osten bagerst i køleskabet, hvis den ikke skal forsvinde inden aftensmadstid.
1 Færdig | Syltede rødløgSkær rødløgene ud i både eller ringe, og kom dem i en gryde sammen med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade. Opvarm gryden ved middel varme, indtil honningen smelter, og eddiken netop når kogepunktet. Tag straks gryden af varmen, og hæld indholdet i et skoldet syltetøjsglas. Opbevar de syltede rødløg på køl i flere uger. |
2 Færdig | DerefterHak spinaten, og fordel den på et salatfad. Skær skallen af melonen, og skær kødet i skiver. Fordel melonskiverne over spinaten. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og dryp den over salaten. |
3 Færdig | Til sidstSkær halloumien i skiver, og steg dem på en pande, så de bliver flot gyldne. Fordel halloumi, grofthakkede pistacienødder og syltede rødløg over salaten, og servér. |