Saltkaramel | |
75 g Dansukker bagesukker | |
1 dl piskefløde | |
Salt | |
Marengs | |
3 æggehvider | |
150 g Dansukker bagesukker | |
1 tsk citronsaft |
1 Færdig | FørstSmelt bagesukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt med et piskeris til en karamel. Hæld karamellen i en skål og smag til med salt. Køl af. |
2 Færdig | DerefterPisk æggehvider stive og tilsæt bagesukker lidt ad gangen under stadig piskning. Tilsæt til sidst citron. |
3 Færdig | Til sidstFordel marengsen på en bageplade beklædt med bagepapir i 10 lige store runde klatter. Kom en god skefuld saltkaramel oven på hver marengs og brug en kødnål til at lave swirl-mønster. Bag marengsene i ovnen ved 100 grader i 90 minutter. |