Kagedej | |
150 g Dansukker bagesukker | |
150 g marcipan, revet | |
150 g smør, blødt | |
3 æg | |
75 g hvedemel | |
Fintrevet skal af 1 økologisk citron | |
Streuseltopping | |
30 g mandler | |
30 g Dansukker brun farin | |
40 g smør, koldt | |
50 g hvedemel | |
1 nip salt | |
Pynt | |
1 spsk Dansukker perlesukker | |
Citronskal | |
Mynte | |
Flormelis |
1 Færdig | FørstForvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend til sidst hvedemel og citronskal i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir. |
2 Færdig | DerefterKom mandler i en minihakker og blend fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend hurtigt sammen. Fordel i små klumper på kagedejen. |
3 Færdig | Til sidstDrys med perlesukker og bag kagen i 45-50 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller kødnål. Køl kagen af i formen. |