Mahalo bowl | |
400 g rismix (fx 300 g brune ris og 100 g quinoa) | |
6 cl sushi zu (iseddike) | |
240 g laks (til sushi) | |
80 g rød spidskål | |
180 g edamamebønner | |
4 g sorte sesamfrø | |
80 g sukkerærter | |
40 g radiser | |
40 g ørredrogn | |
8 g shiso-urt | |
4 stk. spiselige blomster | |
Miso-limedressing | |
6 spsk. sød, hvid miso | |
1 tsk. finthakket hvidløg | |
2 spsk. agavesirup eller honning | |
2 spsk. sesamolie eller solsikkeolie | |
2 tsk. sojasauce | |
6 spsk. vand |
MyPoké er en københavnsk pokebowl-kæde, som har taget den hawaiianske spise til sig og løftet den til et højt æstetisk niveau.
1 Færdig | FørstHæld rismixen op i en sigte. Skyl rismixen under rindende vand et par minutter, indtil vandet bliver klart. Hæld rismixen op i en gryde, og tilsæt salt. Tilsæt samme mængde vand som rismixen - og 2 skefulde ekstra vand. Rismixen skal koge i 30 minutter og derefter hvile med låg i 15 minutter. Efter de 15 minutter tilsætter du sushi zu. Lad rismixen køle ned, og så er risene klar. |
2 Færdig | DerefterSukkerærterne kommes i kogende vand, som er tilsat salt. Efter 15 sekunder tages de op og lægges direkte i en skål med vand og masser af is (dette kaldes at blanchere). Sigt vandet fra, og tør sukkerærterne i et rent viskestykke. |
3 Færdig | OgRist sesamfrøerne på en varm pande, uden olie. Skær laksen i mundrette størrelser. Snit rødspidskålen i ca. 2 mm. tykkelse. Rens edamamebønnerne. Skær radiserne i ca. 2 mm. tykkelse. Skær sukkerærterne i ca. 2 mm. tykkelse. |
4 Færdig | OgI en skål pisker du hvid miso, hvidløg, agavesirup, sesamolie, limejuice, sojasauce og vand. Dressingen har bedst af at trække i nogle timer, men kan bruges med det samme. Kan opbevares i køleskabet op til en uge. |
5 Færdig | Til sidstTag en passende skål. Læg rismixen i bunden af skålen. Læg råvarerne ovenpå rismixen (pænt ved siden af hinanden). Læg ørredrognen i midten. Shiso-urterne lægges lidt tilfældigt ovenpå. Blomsten lægges ovenpå ørredrognen. Med løs hånd hældes dressingen over retten. Spisepinde er sjovt, men man må gerne bruge gaffel. |