• Home
  • Dansk
  • Let sprængt andebryst med fennikelremoulade og ristede hasselnødder
Let sprængt andebryst med fennikelremoulade og ristede hasselnødder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Sprængt andebryst
2 andebryster
1 spsk sukker
½ spsk groft salt
1 tsk knuste fennikelfrø
2 håndfulde ristede hasselnødder
Fennikelremoulade
1 stk. fennikel
1 tsk rapsolie
4 stk. pickles
4 spsk mayonnaise
4 spsk græsk yoghurt
1 håndfuld finthakket persille
Salt og peber

Let sprængt andebryst med fennikelremoulade og ristede hasselnødder

Af: Mads Persson / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Sprængt andebryst:

Rids skindet på andebrysterne. Fjern tydelige hinder fra kødsiden, og læg det ene andebryst med skindsiden nedad i en plastikbøtte eller et lille fad.

2
Færdig

Derefter

Bland sukker, salt og fennikel, og drys det meste på brystet. Læg nu det andet bryst ovenpå med kødsiden nedad. Drys med resten af saltblandingen, og sæt låg på. Lad brysterne trække i køleskabet i mindst otte timer – gerne til næste dag.

3
Færdig

Og

Dup andebrysterne tørre med køkkenrulle, og læg dem med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for blusset, og steg dem ved middelhøj varme i 10-12 minutter på skindsiden. Vend dem, og steg dem i yderligere 8-10 minutter på kødsiden. Hold øje med dem, så sukkeret ikke brænder.

4
Færdig

Og

Lad brysterne trække i 10-15 minutter, inden du skærer dem i tynde skiver.

5
Færdig

Og

Fennikelremoulade:

Skær fenniklen i meget tynde skiver, og rist dem hurtigt i olien på en pande. Sæt dem til side, og lad dem køle ned.

6
Færdig

Og

Hak picklesene groft, og rør dem sammen med mayonnaisen, yoghurten og den hakkede persille. Tilsæt fenniklen, og smag til med salt og peber.

7
Færdig

Til sidst

Servér de tynde skiver andebryst med fennikelremouladen ’on the side’. Drys godt med hasselnødder over, og spis gerne lidt nybagt fuldkornsrugbrød til.

previous
Gunkan med blåmuslinger og citron
next
Nigiri med helleflynder, forårsløg og stenbiderrogn

Add Your Comment