1,2 kg oksebryst | |
3 dl hvidvin | |
3 dl vand | |
½ dl æblecidereddike | |
200 g smør | |
1 dl persille eller andre grønne krydderurter, finthakket | |
1 fed hvidløg, revet | |
1 tsk salt | |
2 tykke porrer, skåret i skiver | |
200 g sortkål, ribbet og skåret groft | |
Salt | |
Peber |
1 Færdig | FørstNår du skal lave dit oksebryst, starter du med at sætte ovnen på 120 grader. Kom oksebrystet op i en bradepande eller en stor stegegryde, og gnid det godt ind i salt og peber. Tilsæt vin, vand og æblecidereddike, og dæk gryden/bradepanden til med et låg eller sølvpapir. |
2 Færdig | DerefterSæt stegen i ovnen, hvor den får lov at stå og hygge sig i 5 timer, til kødet er helt mørt. Hæld mere vand ved undervejs, hvis væsken er ved at koge væk. |
3 Færdig | OgRør nu 150 gram smør, krydderurter, hvidløg og 1 teskefuld salt sammen til kryddersmørret og sæt det på køl, til det skal serveres. |
4 Færdig | OgSmelt 50 gram smør i en pande, og kom grøntsagerne ved. Sauter 3-4 minutter, og drys med salt. |
5 Færdig | Til sidstLæg den færdigstegte steg på en varm grill, og lad den få en lækker stegeoverflade hele vejen rundt. Det tager 15 minutter. Skær eller pluk stegen i mindre stykker, og servér den med kryddersmør på toppen. |