2 lammeskanke | |
1 agurk | |
1 stort løg | |
3 gulerødder | |
1 frisk hvidløg | |
1 citron | |
5 kviste timian | |
2 spsk rød karrypasta | |
2 dåser flåede tomater | |
350 g hvedemel | |
1 tsk flagesalt | |
1 ½ dl vand | |
3 tsk spidskommen | |
1 tsk piri-piri chili | |
2 lime | |
500 g fåremælksyoghurt | |
1 bdt. mynte | |
Lidt olie at stege i | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstStart med at sætte en tykbundet gryde over, og brun dine lammeskanke af heri. Tilsæt hakkede gulerødder, hvidløg og løg. Dæk med vand og braiser 4-5 timer. Når kødet er mørt, sigter du væsken og reducerer den. Kødet pilles. Reducér lammefonden, så den får en kraftig og aromatisk smag. |
2 Færdig | DerefterVarm en ny gryde op, og tilsæt karrypastaen. Steg igennem med lidt olie. Det ryger, så pas på. Tilsæt de flåede tomater og lammefonden. Reguler væsken, så karryen ikke bliver for tynd. Læg kødet i, og kog retten ind. |
3 Færdig | OgRiv agurken fint, og salt den. Efter lidt tid klemmer du vandet ud af den revne agurk. Rør med yoghurten, og krydr med 2 teskefulde spidskommen og piri-piri chili. Tilsæt salt og peber samt saft og skal fra en 1 lime. Rør nu melet, vandet og saltet sammen. Ælt godt igennem. Tilsæt den sidste teske spidskommen. Lav små kugler af dejen, og rul tyndt ud. Steg på en tør pande. |
4 Færdig | Til sidstServer den varme lammekarry med yoghurten, fladbrødet og frisk mynte til. |