Lammekarry med yoghurt og fladbrød

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 lammeskanke
1 agurk
1 stort løg
3 gulerødder
1 frisk hvidløg
1 citron
5 kviste timian
2 spsk rød karrypasta
2 dåser flåede tomater
350 g hvedemel
1 tsk flagesalt
1 ½ dl vand
3 tsk spidskommen
1 tsk piri-piri chili
2 lime
500 g fåremælksyoghurt
1 bdt. mynte
Lidt olie at stege i
Salt og peber

Lammekarry med yoghurt og fladbrød

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at sætte en tykbundet gryde over, og brun dine lammeskanke af heri. Tilsæt hakkede gulerødder, hvidløg og løg. Dæk med vand og braiser 4-5 timer. Når kødet er mørt, sigter du væsken og reducerer den. Kødet pilles. Reducér lammefonden, så den får en kraftig og aromatisk smag.

2
Færdig

Derefter

Varm en ny gryde op, og tilsæt karrypastaen. Steg igennem med lidt olie. Det ryger, så pas på. Tilsæt de flåede tomater og lammefonden. Reguler væsken, så karryen ikke bliver for tynd. Læg kødet i, og kog retten ind.

3
Færdig

Og

Riv agurken fint, og salt den. Efter lidt tid klemmer du vandet ud af den revne agurk. Rør med yoghurten, og krydr med 2 teskefulde spidskommen og piri-piri chili. Tilsæt salt og peber samt saft og skal fra en 1 lime. Rør nu melet, vandet og saltet sammen. Ælt godt igennem. Tilsæt den sidste teske spidskommen. Lav små kugler af dejen, og rul tyndt ud. Steg på en tør pande.

4
Færdig

Til sidst

Server den varme lammekarry med yoghurten, fladbrødet og frisk mynte til.

previous
Vaniljebagte rødbeder, hyben og yoghurt
next
Syltet selleri med jomfruhummer og havtorn

Add Your Comment