400 g hakket lammekød | |
1 finthakket løg | |
1 bdt. finthakket mynte | |
1-2 finthakkede rosmarinstilke | |
Revel skræl af en citron | |
2 fed pressede hvidløg | |
1 dl sødmælk | |
2 æg | |
2 spsk havregryn | |
1 spsk smør | |
1 spsk olie | |
500 g rødbeder, gerne blandet røde og gule | |
4 dl æblecidereddike | |
100 g rørsukker | |
5 stk. hele stjerneanis | |
1 tsk. hele peberkorn | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstRør en lind fars af lammekød, løg, hvidløg, mynte, rosmarin, citron, æg, havregryn og mælk. Smag farsen til med salt og peber, og lad den hvile koldt i cirka 30 minutter. Form fine, små, aflange frikadeller, og steg dem på en pande i en blanding af olie og smør. De skal være let gyldne og sprøde. |
2 Færdig | DerefterKog nu rødbederne i letsaltet vand til de har bid. Det tager mellem 30-45 minutter, alt afhængig af deres størrelse. Gnid skindet af dem under rindende vand, og skær dem i grove stykker. |
3 Færdig | Til sidstKog lagen på eddike, sukker, anis og peberkorn op, til alt sukker er smeltet. Fyld rødbederne i et sylteglas, og hæld lagen over, så den lige dækker alle rødbederne. Luk låget godt til, og lad rødbederne sylte i 1-2 uger. Herefter vil de kunne holde sig i op til et halvt år. |