• Home
  • Dansk
  • Lammedeller med anissyltede rødbeder
Lammedeller med anissyltede rødbeder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

400 g hakket lammekød
1 finthakket løg
1 bdt. finthakket mynte
1-2 finthakkede rosmarinstilke
Revel skræl af en citron
2 fed pressede hvidløg
1 dl sødmælk
2 æg
2 spsk havregryn
1 spsk smør
1 spsk olie
500 g rødbeder, gerne blandet røde og gule
4 dl æblecidereddike
100 g rørsukker
5 stk. hele stjerneanis
1 tsk. hele peberkorn
Salt og peber

Lammedeller med anissyltede rødbeder

Af: Mads Persson / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rør en lind fars af lammekød, løg, hvidløg, mynte, rosmarin, citron, æg, havregryn og mælk. Smag farsen til med salt og peber, og lad den hvile koldt i cirka 30 minutter. Form fine, små, aflange frikadeller, og steg dem på en pande i en blanding af olie og smør. De skal være let gyldne og sprøde.

2
Færdig

Derefter

Kog nu rødbederne i letsaltet vand til de har bid. Det tager mellem 30-45 minutter, alt afhængig af deres størrelse. Gnid skindet af dem under rindende vand, og skær dem i grove stykker.

3
Færdig

Til sidst

Kog lagen på eddike, sukker, anis og peberkorn op, til alt sukker er smeltet. Fyld rødbederne i et sylteglas, og hæld lagen over, så den lige dækker alle rødbederne. Luk låget godt til, og lad rødbederne sylte i 1-2 uger. Herefter vil de kunne holde sig i op til et halvt år.

previous
Åbne fuldkornsravioli med grønkål, hasselnødder, æble og parmesan
next
Friterede grønne asparges med chili- og yoghurtmayo

Add Your Comment