Lam i spinat, daal, ris og raita

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Daal
2 dl linser (f.eks. 1 dl grønne og 1 dl røde)
1 tsk korianderpulver
2 spsk garam masala
2 fed hvidløg
1 løg
1 rød chili (mellemstærk)
1 knold ingefær
3 blommetomater
2 tsk tomatpuré
3 spsk olie
1 tsk salt
4 dl grøntsagsbouillon
1 lime
½ bdt. frisk koriander til pynt
Olie
Lam med spinat
250 g lam i tern
1 dåse flåede tomater
4 store håndfulde frisk spinat
1 tsk fennikelfrø
2 spsk rasp el. hanout
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
1 løg
1 dåse (250 ml) kokosmælk
4 spsk olie
Salt
½ lime
Raita
3 dl græsk yoghurt
½ agurk
1 tsk spidskommen
½ bdt. frisk koriander
½ lime
Salt og peber
Chapati (indisk fladbrød)
1 ½ dl hvedemel
1 ½ dl grahamsmel
2 spsk olivenolie
2 tsk salt
Lunkent vand
Smør

Lam i spinat, daal, ris og raita

Af: Louise Beck Brønnum og Sabine Schade Jacobsen / Foto: Line Falck

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Når du skal lave din daal, starter du med at hakke løg, ingefær, chili og hvidløg. Skær tomaterne i grove tern. Varm olien op i en tykbundet gryde, og svits krydderierne kort ved høj varme. Tilføj løg, chili, hvidløg og ingefær. Tilsæt salt og linser, og svits af i 1 minut. Tilsæt de hakkede tomater. Lad det simre i 5 minutter. Tilsæt bouillon, og lad det småkoge i 10 minutter. Tilsæt tomatpuré, og lad det simre i yderligere 10 minutter. Server med frisk koriander og skiver af lime.

2
Færdig

Derefter

Når du skal lave lam med spinat, starter du med at riste fennikelfrø, korianderfrø og spidskommen af på panden. Knus let. Varm olien op i en gryde, og svits løg, krydderier og lam. Tilsæt tomat, skru ned for varmen, og lad det simre i 15 minutter. Kom spinaten i en håndfuld ad gangen. Kog i 5 minutter. Kom til sidst kokosmælken i, og smag til med salt og lime.

3
Færdig

Og

Skær agurken til din raita i små tern. Skyl korianderen, og hak den. Bland alle ingredienserne til raitaen sammen, og smag til med lime, salt og peber. Denne “neutrale” syrlige dressing er en rigtig god kontrast til de krydrede retter.

4
Færdig

Og

Det sidste, du skal lave, er din chapati. Bland mel og salt. Kom olien i, og bland med én hånd. Tilsæt det lunkne vand lidt efter lidt, mens der æltes med fingrene. Dejen skal blive blød og glat som en solmoden tomat. Tænd for dit komfur. Et gasblus er bedst. Sæt en pande over. Tag en lille kugle af dejen, og rul den i lidt mel. Rul med en kagerulle. Kom den udrullede chapati på den brandvarme pande. Vend, når du kan se, der begynder at dannes lufthuller. Når den anden side tager farve, kommer du hele chapatien direkte på gasblusset. Lad den puffe op. Ellers vend den, og tag den af varmen. Smør en lille smule smør på, så den ikke bliver tørt.

5
Færdig

Til sidst

Server daal, lam og raita i små skåle på bordet med ris og chapati og evt. mangochutney. Brug store tallerkener eller bananblade til at servere det på. Hvis det skal være helt autentisk, skal det spises med højre hånd (ikke venstre), ligesom de gør i Indien. Man lærer hurtigt at forme højre hånd som en ske, og det er en god måde at spise på – og at blande alle de småretter, som kommer på bordet.

previous
Kyllingeskind i mælkechokolade
next
Koldskål med passionsfrugt

Add Your Comment