Krydret bananbrød med chokolade og nødder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 dl solsikkekerner
2 dl græskarkerner
2 dl kokosmel
3 dl hørfrø
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
2 spsk kokosolie
4 æg
4 bananer, modne
8 dadler
2 cm friskrevet ingefær
150 g valnødder
100 g mørk chokolade, 70%
1 dl hasselnødder

Krydret bananbrød med chokolade og nødder

Af: Louise Bruun og Torben Kitaj fra bogen 'Sund med chokolade'

Sådan gør du

Denne kage blev til i et forsøg på at lave kage til alle un­gerne uden at komme sukker, mel og smør i. Gode modne bananer med masser af sorte pletter er geniale, søde og intense i smagen, og så indeholder de gode mineraler. Typisk er der alligevel ingen, der gider at spise dem, så de kommer bedst til deres ret i sunde kager, smoothies, pandekager eller muffins. Der er masser af nødder og krydderier i brødet, som giver struktur, bid og skøn, sød smag. Det er fyldt med fibre og gode olier til fordøjelsen.

1
Færdig

Først

Bland de tørre ingredienser (solsikkekerner, græskarkerner, kokos-mel, hørfrø, kanel, kardemomme, bagepulver og salt) sammen i en skål.

2
Færdig

Derefter

Blend kokosolie, æg, bananer, dadler og ingefær sammen i en foodprocessor. Hak derefter valnødder og chokolade. Hasselnødderne skal forblive hele.

3
Færdig

Og

Kom den våde masse ned i skålen til de tørre ingredienser, og bland godt sammen. Vend derefter hasselnødder og hakkede valnødder og chokolade i dejen.

4
Færdig

Til sidst

Kom til sidst dejen i en stor beklædt brødform, og sæt den i ovnen på 160 grader, varmluft, i 40 minutter.

previous
Chokolade-banan-bidder med alskens krymmel og guf
next
Linsesalat med rødbede, hasselnødder og kakaonibs

Add Your Comment