2 dl solsikkekerner | |
2 dl græskarkerner | |
2 dl kokosmel | |
3 dl hørfrø | |
1 tsk kanel | |
1 tsk kardemomme | |
1 tsk bagepulver | |
1 knivspids salt | |
2 spsk kokosolie | |
4 æg | |
4 bananer, modne | |
8 dadler | |
2 cm friskrevet ingefær | |
150 g valnødder | |
100 g mørk chokolade, 70% | |
1 dl hasselnødder |
Denne kage blev til i et forsøg på at lave kage til alle ungerne uden at komme sukker, mel og smør i. Gode modne bananer med masser af sorte pletter er geniale, søde og intense i smagen, og så indeholder de gode mineraler. Typisk er der alligevel ingen, der gider at spise dem, så de kommer bedst til deres ret i sunde kager, smoothies, pandekager eller muffins. Der er masser af nødder og krydderier i brødet, som giver struktur, bid og skøn, sød smag. Det er fyldt med fibre og gode olier til fordøjelsen.
1 Færdig | FørstBland de tørre ingredienser (solsikkekerner, græskarkerner, kokos-mel, hørfrø, kanel, kardemomme, bagepulver og salt) sammen i en skål. |
2 Færdig | DerefterBlend kokosolie, æg, bananer, dadler og ingefær sammen i en foodprocessor. Hak derefter valnødder og chokolade. Hasselnødderne skal forblive hele. |
3 Færdig | OgKom den våde masse ned i skålen til de tørre ingredienser, og bland godt sammen. Vend derefter hasselnødder og hakkede valnødder og chokolade i dejen. |
4 Færdig | Til sidstKom til sidst dejen i en stor beklædt brødform, og sæt den i ovnen på 160 grader, varmluft, i 40 minutter. |