100 g rødbede | |
150 g mørk chokolade, mindst 70% smeltet | |
75 g kokoscreme (den faste del af kokosmælk, når den har været i køleskabet i over to timer) | |
2 spsk agavesirup | |
2 spsk hampefrø | |
1 tsk kanel | |
¼ tsk stødte nelliker | |
Skal af ½ økologisk appelsin | |
½ tsk vanilje | |
2 spsk afskallede hampefrø |
Her er et smukt forsøg på at komme grøntsager i desserten. Rødbeden virker leverrensende og blodrensende og smager sødt og krydret. Her har jeg bagt den, hvilket fremhæver dens sødme, og blandet den med endnu flere antioxidanter fra chokolade, gode fedtstoffer fra kokos og masser af antiinflammatoriske elementer fra hampefrø. De er super som snack og mellemmåltid.
1 Færdig | FørstBag rødbeden i ovnen på 200 grader, varmluft, i ca. 1 time, til den er helt mør. Lad den køle af, og tag skindet af. |
2 Færdig | Til sidstBlend rødbeden i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Form dine trøfler til små kugler, rul dem i hampefrø, og sæt dem derefter på køl. |
3 Færdig | TipsTrøflerne kan også overtrækkes med flydende mørk chokolade. Mums! Den flydende del af kokosmælken kan bruges i en smoothie – så smid den endelig ikke ud! Det samme gælder appelsinen. På den måde mindsker du madspild og sparer penge – win-win! |