Krydrede rødbede-chokolade-trøfler

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

100 g rødbede
150 g mørk chokolade, mindst 70% smeltet
75 g kokoscreme (den faste del af kokosmælk, når den har været i køleskabet i over to timer)
2 spsk agavesirup
2 spsk hampefrø
1 tsk kanel
¼ tsk stødte nelliker
Skal af ½ økologisk appelsin
½ tsk vanilje
2 spsk afskallede hampefrø

Krydrede rødbede-chokolade-trøfler

Af: Louise Bruun og Torben Kitaj fra bogen 'Sund med chokolade'

Sådan gør du

Her er et smukt forsøg på at komme grøntsager i desserten. Rødbeden virker leverrensende og blodrensende og smager sødt og krydret. Her har jeg bagt den, hvilket fremhæver dens sødme, og blandet den med endnu flere antioxidanter fra chokolade, gode fedtstoffer fra kokos og masser af antiinflammatoriske elementer fra hampefrø. De er super som snack og mellemmåltid.

1
Færdig

Først

Bag rødbeden i ovnen på 200 grader, varmluft, i ca. 1 time, til den er helt mør. Lad den køle af, og tag skindet af.

2
Færdig

Til sidst

Blend rødbeden i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Form dine trøfler til små kugler, rul dem i hampefrø, og sæt dem derefter på køl.

3
Færdig

Tips

Trøflerne kan også overtrækkes med flydende mørk chokolade. Mums!

Den flydende del af kokosmælken kan bruges i en smoothie – så smid den endelig ikke ud! Det samme gælder appelsinen. På den måde mindsker du madspild og sparer penge – win-win!

previous
Krydret mazarinkage med citrus, kardemomme og mandelcrunch
next
Chokolade-banan-bidder med alskens krymmel og guf

Add Your Comment