Laks | |
1 side meget frisk laks (ca. 2 kg) | |
1 dl fint salt | |
½ dl sukker | |
Æble-sellericreme | |
2 stilke blegselleri | |
1 æble | |
1 dl creme fraiche 38% | |
Sherryeddike | |
Pynt | |
1 dl skind fra røget laks | |
15 hjertesalatblade | |
Dild | |
Serveres på hvedebrød |
1 Færdig | FørstRens laksefileten for fedt og urenheder, læg den i et fad med kødsiden op. Drys med salt og sukker. Dæk laksen til og sæt i køleskabet i to døgn, vend den efter et døgn. Hvis du vil være sikker på at dræbe parasitter, kan du pakke laksen i plastfilm og lægge den 12 timer i fryseren. |
2 Færdig | DerefterÆble-sellericreme: Hak selleri og æble fint og rør sammen med cremefraichen. Smag til med sherryeddike, salt og peber. |
3 Færdig | OgSprødt lakseskind: Flå skindet af en røget laks, og skær det i smalle strimler. Varm lidt madolie, for eksempel rapsolie, på en pande og steg skindet i to-tre minutter, så det bliver sprødt. Lad skindet køle af, til det skal bruges. |
4 Færdig | Til sidstSkær den rimmede laks i tynde skiver. Arrangér skiverne ”taglagt” på det smurte brød. Læg et salatblad på hvert stykke med laks og placér en spiseskefuld æble-sellericreme på salatbladet. Pynt med friteret lakseskind og friske krydderurter. |