Kronborgs rimmede laks

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Laks
1 side meget frisk laks (ca. 2 kg)
1 dl fint salt
½ dl sukker
Æble-sellericreme
2 stilke blegselleri
1 æble
1 dl creme fraiche 38%
Sherryeddike
Pynt
1 dl skind fra røget laks
15 hjertesalatblade
Dild
Serveres på hvedebrød

Kronborgs rimmede laks

Opskrift fra Ole Troelsøs bog 'Danmarks bedste smørrebrød'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rens laksefileten for fedt og urenheder, læg den i et fad med kødsiden op. Drys med salt og sukker. Dæk laksen til og sæt i køleskabet i to døgn, vend den efter et døgn. Hvis du vil være sikker på at dræbe parasitter, kan du pakke laksen i plastfilm og lægge den 12 timer i fryseren.

2
Færdig

Derefter

Æble-sellericreme: Hak selleri og æble fint og rør sammen med cremefraichen. Smag til med sherryeddike, salt og peber.

3
Færdig

Og

Sprødt lakseskind: Flå skindet af en røget laks, og skær det i smalle strimler. Varm lidt madolie, for eksempel rapsolie, på en pande og steg skindet i to-tre minutter, så det bliver sprødt. Lad skindet køle af, til det skal bruges.

4
Færdig

Til sidst

Skær den rimmede laks i tynde skiver. Arrangér skiverne ”taglagt” på det smurte brød. Læg et salatblad på hvert stykke med laks og placér en spiseskefuld æble-sellericreme på salatbladet. Pynt med friteret lakseskind og friske krydderurter.

previous
Moletto Gin
next
Schønnemanns ristet rørt tatar Ole Troelsø

Add Your Comment