• Home
  • Dansk
  • Koldskål med fuldkornskammerjunkere
Koldskål med fuldkornskammerjunkere

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Koldskål
Skal og saft af ½ citron
½ vaniljestang
5 dl ymer/yoghurt
2 ½ dl kærnemælk
50 g sukker
Evt. 1 æggeblomme (valgfrit)
Fuldkornskammerjunkere
1 æg
50 g sukker
Korn fra ½ vaniljestang
25 g smeltet smør
100 g fuldkornsmel
50 g hvedemel
½ tsk bagepulver
¼ tsk kardemomme

Koldskål med fuldkornskammerjunkere

Tekst & foto: Ida Skivenes

Har du nogensinde tænkt på, hvor meget sjovere dit barn vil synes, det er at spise, hvis du pakker det hele lidt festligt ind? Vi har fået den kreative, norske madblogger, Ida Skivenes, til at komme med sit bud på en sjov og velsmagende sommerret i børnehøjde.

Ida Skivenes er en norsk madentusiast, -kunstner og -blogger, der bor i Oslo. Hendes mad har sundhed, kreativitet og humør som omdrejningspunkt, og du kan enten følge hende på idafrosk.com eller på hendes Instagram-profil, hvor hendes brugernavn er idafrosk. Vi anbefaler, at du gør det. Det er både sjovt og forfriskende.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kammerjunkere: Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen. Tilsæt smeltet smør og derefter mel, bagepulver og kardemomme. Bland sammen til en jævn dej. Hvis den bliver for fast, tilsætter du lidt mælk.

2
Færdig

Derefter

Stil dejen i køleskabet i en halv time. Hvis du vil lave figurer, skal du nu rulle dejen flad og bruge en form til at trykke de ønskede figurer ud.

3
Færdig

Og

Bag dem derefter på 175 grader i 10-12 minutter. Sluk så for ovnen, men lad kammerjunkerne blive stående, til ovnen er helt kold. Opbevar kammerjunkerne i en lufttæt boks.

4
Færdig

Og

Koldskål: Riv skallen af citronen, og pres saften ud. Skrab vaniljekornene ud. Bland citron og vanilje sammen med resten af ingredienserne, og lad koldskålen stå koldt i køleskabet før servering.

5
Færdig

Til sidst

Pynt med kammerjunkere, jordbærstykker skåret til tulipaner og små mynteblade.

previous
Spidskål, parmesan og hvidvinssauce
next
Zacoco

Add Your Comment