• Home
  • Dansk
  • Koldskål med blåbær og knuste kammerjunkere med malt og kakao
Koldskål med blåbær og knuste kammerjunkere med malt og kakao

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Blåbær
3 stk. æggeblommer
120 g sukker
1 vaniljestang
1 l kærnemælk
2 dl ymer
1-1 ½ citron
½ spsk vaniljesukker
½ spsk bagepulver
1 spsk kakao
210 g smør
300 g hvedemel
20 g maltmel
165 g flormelis

Koldskål med blåbær og knuste kammerjunkere med malt og kakao

Af: Mads Tiedemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Pisk sukker, æggeblommer og vaniljekorn hvidt og luftigt. Tilsæt ymer og kærnemælk, og smag til med citronsaft og -skal. Stil på køl. Knus eventuelt lidt af blåbærrene, og put dem i koldskålen inden serveringen.

2
Færdig

Til sidst

Vaniljesukker, bagepulver, kakao, smør, hvedemel, maltmel og flormelis smuldres sammen med fingrene, til man kan klemme det sammen i klumper. Drys ud på en bageplade med bagepapir og bag det sprødt ved 170 grader i cirka 25-30 minutter. Det gør ikke noget, at det bliver lidt mørkt i kanterne. Lad det køle af, og knus i ønskede stykker før servering.

previous
Ærter med skum på rygeost og brunet smør, karse, ristet rugbrød og løvstikkeolie
next
Unghane med korn, ramsløg og ærter

Add Your Comment