Blåbær | |
3 stk. æggeblommer | |
120 g sukker | |
1 vaniljestang | |
1 l kærnemælk | |
2 dl ymer | |
1-1 ½ citron | |
½ spsk vaniljesukker | |
½ spsk bagepulver | |
1 spsk kakao | |
210 g smør | |
300 g hvedemel | |
20 g maltmel | |
165 g flormelis |
1 Færdig | FørstPisk sukker, æggeblommer og vaniljekorn hvidt og luftigt. Tilsæt ymer og kærnemælk, og smag til med citronsaft og -skal. Stil på køl. Knus eventuelt lidt af blåbærrene, og put dem i koldskålen inden serveringen. |
2 Færdig | Til sidstVaniljesukker, bagepulver, kakao, smør, hvedemel, maltmel og flormelis smuldres sammen med fingrene, til man kan klemme det sammen i klumper. Drys ud på en bageplade med bagepapir og bag det sprødt ved 170 grader i cirka 25-30 minutter. Det gør ikke noget, at det bliver lidt mørkt i kanterne. Lad det køle af, og knus i ønskede stykker før servering. |