200 g store mandler | |
2 dl vand | |
2 dl sukker | |
Tørret lavendel | |
En håndfuld sukker til at samle koglen med |
1 Færdig | FørstLæg et stykke bagepapir på en bageplade til at afkøle mandlerne på, når de er færdige. Kom vand, sukker og mandler i en gryde og varm det op for fulde gardiner, indtil sukkeret smelter sammen med vandet. Når sukkerlagen krystalliserer, skruer du ned for blusset, og mandlerne vendes hyppigt, til sukkeret binder på hver enkelt mandel og har givet dem en gylden overflade. Drys en smule tørret lavendel udover dem. Bred mandlerne ud på det ventende stykke bagepapir, og sørg for, at de ikke klistrer sammen. Afkøl dem. |
2 Færdig | DerefterNår mandlerne er kølet af, kan du opvarme en håndfuld sukker i en lille gryde, til det smelter og bliver flydende. Skru helt ned for blusset. Dan først en nedre krans af mandler - klistr dem sammen med meget lidt af det smeltede sukker én efter én. Arbejd dig langsomt opad og indad. Start med de største mandler og afslut med de mindste. |
3 Færdig | Til sidstNår koglen skal spises, brækker du bare mandler af fra toppen og nedefter. |