800 g bagekartofler | |
200 g porre | |
1 ½ dl fløde | |
25 g smør | |
1 løg | |
1 spsk olivenolie | |
2 fed hvidløg | |
2 kviste timian | |
1 laurbærblad | |
Kørvel | |
Rugbrødscroutoner | |
2 skiver rugbrød | |
Lidt god olivenolie | |
Havsalt |
1 Færdig | FørstPil og hak løg, hvidløg og porre. Hæld olie i en stor gryde og sautér det hele ved svag varme, uden at det tager farve. |
2 Færdig | DerefterSkræl kartoflerne, skær dem ud i små tern og kom dem i gryden sammen med laurbærblad og timian. Hæld vand på, til det dækker grøntsagerne, og kog suppen, til kartoflerne er møre. |
3 Færdig | Til sidstFjern laurbærblad og timiankviste og blend med fløde og smør. Sigt suppen inden servering og smag til med salt og peber. Anret suppen med kørvel og evt. rugbrødscroutoner. |
4 Færdig | RugbrødscroutonerSkær rugbrødet i små tern og vend dem i olivenolie og havsalt. Steg dem forsigtigt på en stegepande. |