Kartoffel/porresuppe

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

800 g bagekartofler
200 g porre
1 ½ dl fløde
25 g smør
1 løg
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
2 kviste timian
1 laurbærblad
Kørvel
Rugbrødscroutoner
2 skiver rugbrød
Lidt god olivenolie
Havsalt

Kartoffel/porresuppe

Af: Torben Klitbo og Casper Aaquist / Foto: Mikkel Heriba

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Pil og hak løg, hvidløg og porre. Hæld olie i en stor gryde og sautér det hele ved svag varme, uden at det tager farve.

2
Færdig

Derefter

Skræl kartoflerne, skær dem ud i små tern og kom dem i gryden sammen med laurbærblad og timian. Hæld vand på, til det dækker grøntsagerne, og kog suppen, til kartoflerne er møre.

3
Færdig

Til sidst

Fjern laurbærblad og timiankviste og blend med fløde og smør. Sigt suppen inden servering og smag til med salt og peber. Anret suppen med kørvel og evt. rugbrødscroutoner.

4
Færdig

Rugbrødscroutoner

Skær rugbrødet i små tern og vend dem i olivenolie og havsalt. Steg dem forsigtigt på en stegepande.

previous
Minestronesuppe
next
Græskarsuppe

Add Your Comment