Karamelliseret hvid chokolademousse | |
100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona | |
100 ml piskefløde | |
50 ml sødmælk | |
1 nip salt | |
Brændt hvid chokolade | |
100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona | |
Pynt og anretning | |
4 spsk friske ribs | |
Spiselige blomster |
1 Færdig | Karamelliseret hvid chokolademousseVarm ovnen op til 120 grader. Hak chokoladen groft og fordel den på en bageplade med bagepapir. Bag chokoladen i 30-40 minutter, til den er gylden som karamel. Rør grundigt rundt i massen hvert 10. minut. Kom chokoladen i en skål. Pisk fløden til let skum. Bring mælken til kogepunktet i en lille gryde og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade. Si evt. klumper fra og tilsæt salt. Vend lidt af det letpiskede skum i chokoladen, kom derefter resten i og vend forsigtigt rundt. Fordel moussen i fire små skåle og sæt den i køleskabet i min. 3 timer eller natten over. |
2 Færdig | Brændt hvid chokoladeHak chokoladen groft og varm den op i en gryde. Rør godt rundt, til chokoladen karamelliserer og får en mørk, gylden farve. Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir og tryk den helt flad. Lad den køle af og hak den fint. |
3 Færdig | Pynt og anretningKom 1 spsk ribs og 2 spsk brændt hvid chokolade oven på den karamelliserede hvide chokolademousse. Pynt med blomsterblade og server. Tip: Desserten er meget intens, så server den i små skåle. Medmindre du minder lidt om mig. |