Kalveskank, brombær og syre

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 kalveskanke
3 fed hvidløg
1 zittauerløg
2 kviste timian
2 kviste laurbær
4 bakker brombær
3 spsk sukker
1 potte syre
2 tsk balsamicoeddike
1 spsk valnødolie
1 dl vand

Kalveskank, brombær og syre

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Læg kalveskanken i en gryde med løg, timian og laurbær, inder du dækker med vand. Braiser skanken mør i cirka 3 timer. Når den er mør, tages den op og lægges i et fad. Hæld lidt væske over, så kødet ikke tørrer ud. Reducér væsken kraftigt. Pluk kødet fra benene, og hold det lunt.

2
Færdig

Derefter

Tag 2 bakker brombær, tilsæt sukkeret, og hæld vandet ved i en stor gryde. Kog brombærrene til en kompot. Blend den fin, og smag til med lidt citronsaft, hvis det er nødvendigt.

3
Færdig

Til sidst

Marinér de resterende brombær med balsamico og valnødolie. Tag kødet, og glasér det i den reducerede fond. Lun brombærpuréen op, og servér den med det glaserede kød, de friskmarinerede bær og godt med syre.

previous
Syltet kål, kylling, urter og kartofler
next
Jomfruhummere, stuvet kål og radiser

Add Your Comment