Kaburimaki med helleflynder, rødfisk og torsk

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

½ tangplade
80 ml sushiris
120 ml vand
1 ½ spsk riseddike
2 store jomfruhummere
2 stk. agurkestave
¼ moden avocado
Ristede sesamfrø
Lidt citronsaft
1 spsk japansk peberrod (wasabipulver)
Syltet ingefær
Topping
30 g frisk torsk
30 g frisk rødfisk
30 g frisk helleflynder
Avocado

Kaburimaki med helleflynder, rødfisk og torsk

Af: Zoë Escher / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog risene som anvist på pakken, og bland de færdige ris forsigtigt med riseddiken. Herefter breder du risene ud, så de dækker bunden af et fad i et jævnt lag. Når risene er afkølet, er de klar til brug.

2
Færdig

Derefter

Bambusmåtten pakkes ind i husholdningsfilm, så risen ikke kommer til at hænge fast. Husholdningsfilmen skal blive siddende, til du har lavet rullen færdig.

3
Færdig

Og

Skær avocadoen i skiver. Et stykke af agurken skærer du i 10 cm lange, tynde stave, inden du fjerner kernerne.

4
Færdig

Og

Jomfruhummerne koges 3 - 4 minutter i vand tilsat lidt citronsaft. Hovedet og kløerne brækkes af og smides ud. Tag forsigtigt skallen af jomfruhummerne.

5
Færdig

Og

Jomfruhummerne skæres let (ikke helt igennem) fra nakke til hale på midten af ryggen, og tarmen fjernes. Jomfruhummerne skylles efterfølgende i rent vand.

6
Færdig

Og

Helleflynder, rødfisk og torsk skæres i tynde skiver.

7
Færdig

Og

Overflødig væske klemmes ud af ingefæren, og den japansk peberrod blandes med lidt vand, til det får en fast konsistens.

8
Færdig

Og

Bambusmåtten lægges ovenpå et skærebræt. En lille skål fyldes med vand og stilles ved siden af skærebrættet.

9
Færdig

Og

Halvér en tangplade med en saks, og læg den med den blanke side nedad på bambusmåtten.

10
Færdig

Og

Dyp fingrene i skålen med vand, så risen ikke hænger fast. Herefter former du risen let til en kugle, som fordeles på tangpladen.

11
Færdig

Og

Tangpladen vendes, så siden med risen vender mod bambusmåtten, og lidt wasabi smøres på tangpladen på tværs hen over midten.

12
Færdig

Og

Herefter lægger du avocadoskiver, to agurkestave og jomfruhummer på tværs hen over midten.

13
Færdig

Og

Start med at rulle tangpladen fra den modsatte side af sammenføjningen.

14
Færdig

Og

Mens rullen ligger i bambusmåtten med sammenføjningen nedad, klemmer du let om rullen for at lukke sammenføjningen.

15
Færdig

Og

Fiskeskiver og tynde skiver avocado placeres skiftevis over rullen i et flot mønster.

16
Færdig

Og

Bambusmåtten placeres rundt om rullen. Klem forsigtigt, så fiske- og avocadoskiverne ”sætter” sig på plads.

17
Færdig

Og

Inden rullen skæres, dyppes kniven i vandskålen, så risen ikke hænger ved.

18
Færdig

Og

Skær rullen i 8 stykker, og drys lidt sesamfrø på de enkelte skiver.

19
Færdig

Til sidst

Sushistykkerne placeres på en tallerken, som pyntes med ingefær og japansk peberrod. Servér med soja.

previous
Nigiri med rødfisk og sukkerærter
next
Asparges og jordbær i fløde

Add Your Comment