Udstyr | |
2 stk. 1-liters patentglas | |
Kniv | |
Køkkenvægt | |
Juicemaskine | |
Kålshot | |
700 g kål (gerne savojkål eller spidskål) | |
300 g æble | |
200 g appelsin | |
100 g ingefær | |
1 spsk groft havsalt |
1 Færdig | FørstStart med at skylle kål, æble, appelsin og ingefær. Skær alle ingredienser ud i bidder, der kan komme ned i juiceren – lad skrællen blive på appelsin og ingefær og lad æblerne beholde kernehus. |
2 Færdig | DerefterKør ingredienserne igennem juiceren på skift, men sørg for at ingefæren juices sammen med æblerne. Hæld juicen i patentglasset, og rør salt i. Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det, og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted. Lad juicen fermentere i ca. 1 til 3 måneder, ideelt set ved en temperatur på mellem 18 og 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere. |
3 Færdig | OgGlasset skal åbnes hver dag de første 5-6 dage for at frigive det kuldioxidtryk, som fermenteringsprocessen danner. Derefter kan du nøjes med at kigge til juicen hver 3. dag. Smag på juicen efter 1 måned. Den skal være meget syrlig og koncentreret i smagen. Mangler den lidt syrlighed, så lad den fermentere videre. Jo længere tid, den fermenterer, jo mere smag, jo mindre salt og jo tykkere konsistens. Juicen bør være klar efter senest 3 måneder. |
4 Færdig | Til sidstNår juicen er færdig, så hæld den over på en ren flaske, og stil den på køl. Åbn flasken i køleskabet efter 24 timer og derefter hver 3. dag, lige indtil du har drukket indholdet i dem. På den måde letter du kuldioxidtrykket inde i flasken. Juicen er nu drikkeklar og kan nydes som et shot eller som et ekstra tilskud i dine blendede drikke. |