Kåldomere

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

400 g hakket kalv/flæsk
1 finthakket løg
1 æg
1 spsk mel
1 bdt. frisk dild, finthakket
1 stk. frisk chili, finthakket
1 spsk smør
1 tsk rapsolie
1 l vand
8 hvidkålsblade, det nederste af stilken skåret af
Salt
Peber

Kåldomere

Af: Mads Persson / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rør en fars af kalv/flæsk, løg, æg, mel, dild og chili. Smag den til med salt og peber, og stil den til hvile i cirka 20 minutter. Imens koger du vandet op i en stor gryde.

2
Færdig

Derefter

Med en kødpincet eller andet blancherer du hvert enkelt kålblad kort i det kogende vand og lægger dem til tørre på et stykke køkkenrulle.

3
Færdig

Og

Form otte aflange frikadeller af farsen, læg dem midt på hver deres kålblad, og snør dem fint sammen med et stykke stegegarn.

4
Færdig

Og

Varm smør og olie op på panden, og steg dolmerne ved forholdsvis høj varme i cirka 3-4 minutter på hver side, eller til de netop tager farve.

5
Færdig

Og

Hæld derefter 2-300 milliliter af kogevandet på panden over dolmerne, og lad det hele simre i yderligere 10 minutter.

6
Færdig

Til sidst

Server kåldolmerne rygende varme med for eksempel kartofler og japansk spidskålssalat.

previous
Japansk spidskålssalat
next
Frittata med rosenkål, semidried tomater, mozzarella og parmaskinke

Add Your Comment