400 g hakket kalv/flæsk | |
1 finthakket løg | |
1 æg | |
1 spsk mel | |
1 bdt. frisk dild, finthakket | |
1 stk. frisk chili, finthakket | |
1 spsk smør | |
1 tsk rapsolie | |
1 l vand | |
8 hvidkålsblade, det nederste af stilken skåret af | |
Salt | |
Peber |
1 Færdig | FørstRør en fars af kalv/flæsk, løg, æg, mel, dild og chili. Smag den til med salt og peber, og stil den til hvile i cirka 20 minutter. Imens koger du vandet op i en stor gryde. |
2 Færdig | DerefterMed en kødpincet eller andet blancherer du hvert enkelt kålblad kort i det kogende vand og lægger dem til tørre på et stykke køkkenrulle. |
3 Færdig | OgForm otte aflange frikadeller af farsen, læg dem midt på hver deres kålblad, og snør dem fint sammen med et stykke stegegarn. |
4 Færdig | OgVarm smør og olie op på panden, og steg dolmerne ved forholdsvis høj varme i cirka 3-4 minutter på hver side, eller til de netop tager farve. |
5 Færdig | OgHæld derefter 2-300 milliliter af kogevandet på panden over dolmerne, og lad det hele simre i yderligere 10 minutter. |
6 Færdig | Til sidstServer kåldolmerne rygende varme med for eksempel kartofler og japansk spidskålssalat. |