Kåldolmere

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 store blade savoykål
Vand
100 g friske shiitakesvampe (evt. champignon)
1 mellem løg
1 stort fed hvidløg
3 stk tørrede tomater
½ spsk frisk timian
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk shoyu eller tamari
1 tsk tomatkoncentrat
2 dl kogt perlebyg, ris, hel boghvede eller quinoa
1 spsk kokosolie
Ca. 5 dl bouillon

Kåldolmere

Af: Lisbeth Tordendahl fra bogen 'Kål og kærlighed'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog de hele kålblade 1 minut i vand, der dækker. Lad dem dryppe af i en sigte. Hak svampe, og skær løg i små tern. Hak hvidløg fint, skær tomaterne i småstykker, og hak timian.

2
Færdig

Derefter

Varm olie på en pande og sautér løg og hvidløg et par minutter. Kom svampe, tomat og timian ved og sautér yderligere et par minutter. Bland korn i, hæld shoyu/tamari over og fordel tomatkoncentrat godt rundt. Tør de afdryppede savoyblade i et viskestykke. Skær de nederste 3-4 cm af midterstokken.

3
Færdig

Til sidst

Fordel ¼ af fyldet på, og saml kålbladet omkring til en lille pakke, der bindes sammen med tynd ufarvet snor af naturmateriale. Lav tre pakker mere. Varm kokosolie i en sautépande eller gryde med låg. Steg pakkerne 1-2 minutter på hver side. Hæld bouillon ved og kog dolmerne under låg i 10 minutter.

previous
Grønkålspesto
next
Stegte ris med savoykål og svampe

Add Your Comment