Mandaringelé - skal laves dagen i forvejen | |
150 g saft fra mandariner | |
50 g sukker | |
3 blade gelatine | |
Lavendel-panna cotta | |
100 g fløde | |
15 g sukker | |
1 tsk lavendelblomster | |
2 blade gelatine | |
Chokolademousse | |
250 g fløde | |
50 g æggeblommer | |
25 g sukker | |
250 g god, mørk chokolade, hakket | |
500 g piskefløde, pisket til skum |
1 Færdig | FørstBunden er lavet af klassisk honningkagedej. Spørg eventuelt, om din lokale bager kan sælge dig nogle bunde, der passer. |
2 Færdig | DerefterMandarinsaft og sukker lunes ved svag varme, til sukkeret er opløst. Den udblødte gelatine smeltes i saften. Kom geléen på køl, så den kan sætte sig natten over. Helst i noget firkantet – det gør den lettere at skære stykker af. |
3 Færdig | OgNu koger du fløde, sukker og lavendel op ved svag varme. Tilsæt den udblødte gelatine, og lad massen stå og trække i cirka 10 minutter. Sigt blomsterne fra, og hæld panna cottaen i en firkantet bakke. Lad den stå på køl natten over. |
4 Færdig | OgKog fløden op, og pisk æggeblommer og sukker sammen. Fløden legeres – eller tyknes – med æggemassen. Smelt chokoladen stille og roligt i den legerede masse. Når chokoladecremen er lun, vender du flødeskummet i. |
5 Færdig | OgVælg en form til din kage. Nu tilpasser du honningkagen den form, du vil støbe kagen i, og placerer den i bunden. Formen fyldes cirka 1/4 med chokolademousse, og herefter placerer du små stykker af henholdsvis lavendel-panna cotta og mandaringelé ud over moussen. |
6 Færdig | Til sidstTil sidst drysser du med lidt smuldret honningkage og lukker med et lag chokolademousse. Stil kagen på køl i mindst 6 timer. Pynt den færdige mousse med mandaringelé, frisk mandarin, honningkagesmulder og lavendel. |