250 g rå, skrællede jordskokker | |
½ dl fløde | |
3 blade gelatine (husblas) | |
Salt og hvid peber | |
1 citron | |
300 g renset stenbiderrogn | |
2 skiver rugbrød | |
1 bananskalotteløg | |
1 bakke karse (almindelig størrelse) | |
Olivenolie | |
Hvidvinseddike |
1 Færdig | FørstJordskokkerne dampes møre i en gryde med lidt vand. Når de er færdige, hældes vandet fra, og jordskokkerne pureres til en fin konsistens. Tilsæt fløden og smag til med hvid peber, salt og lidt citron. Udblød husblassen i vand og tilsæt til pureen. Kom herefter pureen i små, dybe tallerkener i et 1 ½ cm højt lag og stil på køl. |
2 Færdig | DerefterRugbrød ’fnulres’ så fint, det kan lade sig gøre. Steges på en pande i olivenolie, til det er sprødt. |
3 Færdig | OgPil bananskalotteløget og skær det i 2 mm brede løgringe, som marineres i eddike og lidt sukker. |
4 Færdig | Til sidstFordel stenbiderrognen over panna cottaen i de dybe tallerkener. Drys med stegt rugbrød (obs: kun lidt). Karsen klippes over panna cottaen, og de syltede skalotteløgringe fordeles, så der ligger 5-6 stykker på hver tallerken. Olivenolie og citronsaft blandes og dryppes hen over retten til sidst. |