# × luk
0 0
Jomfruhummer med chorizo og parmesan

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

16 jomfruhummere
Jomfruhummerskallerne
Smagsneutral olie, fx vindruekerneolie
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. cognac
1 spsk. tomatpuré
4 dl fløde
Salt
Piment d’Espelette
Smør til at montere saucen med
Citron
Tagetes
Chorizopanade
300 g chorizopølse
150 g parmesanost
100 g rasp
50 g blødt smør

Jomfruhummer med chorizo og parmesan

Af: Mette Dahlgaard fra bogen 'Gemyse' / Foto: Flemming Gernyx

Sådan gør du

1
Færdig

Dagen før

Chorizopølsen skæres i tern og varmes langsomt op på en pande, så fedtet smelter fra. Chorizofedt, parmesanost, rasp og smør blendes til en ensartet masse. Tilsæt evt. mere eller mindre chorizofedt. Massen rulles ud mellem to stykker bagepapir, ca. 3 mm tykt og lægges på frost.

Jomfruhummerne ordnes, så hovedet og skallen om halen fjernes. Gem hovedet og skallerne til at lave sauce på. Husk også at fjerne tarmen. Alle halerne hakkes groft og deles i 4 portioner. Hver portion rulles ud mellem 2 stykker bagepapir, så det bliver en rund skive à ca. 12 cm i diameter og 3-4 mm tyk. Skiverne fryses i min. 20 timer, da de serveres rå.

2
Færdig

På dagen

Jomfruhummerskallerne steges hårdt af i olie i en gryde sammen med løg og hvidløg. Tilsæt cognac og sæt ild til det. Herefter tilsættes tomatpureen. Skallerne dækkes med vand. Koges i ca. 40-60 minutter, hvorefter væsken sigtes fra skallerne og koges ind til det halve sammen med fløden. Smages til med salt, lidt piment d’Espelette og monteres med smør, dvs. det piskes gradvist i. Smag til med citronskal og -saft.

Den frosne chorizopanade stikkes ud med en udstikker i skiver à ca. 12 cm i diameter, du skal bruge 4.

3
Færdig

Servering

Jomfruhummerskiverne tages ud fra frost og lægges på hver deres tallerken, lad jomfruhummeren temperere. De optøede panadeskiver lægges ovenpå og brændes med en gasbrænder. Pyntes med tagetesblomsterblade, og saucen kommes ved eller serveres à part.

previous
Åben lasagne med kantareller
next
Kartoffelpasta med stenbiderrogn og hibiscus

Add Your Comment