Hyldeblomstsorbet

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 ½ dl hyldeblomstsaft
4 dl sukkerlage
3 ½ dl vand
Saften af 2 citroner
Hyldeblomstsaft
25 nyplukkede hyldeblomstskærme
2 usprøjtede citroner
250 g brun farin
750 g sukker
1 l vand
Sukkerlage
½ l vand
100 g flydende glukose
500 g sukker
5 g pektin eller andet geleringspulver F.eks. Melatin eller Dr. Oetker uden konserveringsmiddel

Hyldeblomstsorbet

Af: Kim Tøvlesø Simonsen / Foto: Jonas Lodahl og Jens Juncker-Jensen

Sådan gør du

Populære Ismageriet på Amager forsøder sommeren med opskrifter på is. Læs hele historien og se flere opskrifter her: Is i maven.

1
Færdig

Først

Når du skal lave din hyldeblomstsaft, starter du med at varme farin, sukker og vand op til kongepunktet i en gryde. Hyldeblomstskærmene og de skiveskårne citroner lægges i en skål, som den kogende sukkerlage hældes over. Lad den trække på køl i 8 til 10 dage, inden du sigter den.

2
Færdig

Derefter

Når du skal lave din sukkerlage, blander du geleringspulveret med sukkeret. Kog vand og glukose op i en gryde, og tilsæt sukkerblandingen under konstant omrøring. Kog massen igennem, og opbevar den ved stuetemperatur. Den bliver til hård gelé, hvis den kommer på køl. Blend den igennem, inden den skal bruges.

3
Færdig

Til sidst

Bland hyldeblomstsaft, vand og sukkerlage. Smag til med citronsaft, og kør massen på ismaskinen – eventuelt over flere gange.

previous
Lammecuvetter i dild og rejer
next
Rabarbersorbet

Add Your Comment