2 ½ dl hyldeblomstsaft | |
4 dl sukkerlage | |
3 ½ dl vand | |
Saften af 2 citroner | |
Hyldeblomstsaft | |
25 nyplukkede hyldeblomstskærme | |
2 usprøjtede citroner | |
250 g brun farin | |
750 g sukker | |
1 l vand | |
Sukkerlage | |
½ l vand | |
100 g flydende glukose | |
500 g sukker | |
5 g pektin eller andet geleringspulver |
Populære Ismageriet på Amager forsøder sommeren med opskrifter på is. Læs hele historien og se flere opskrifter her: Is i maven.
1 Færdig | FørstNår du skal lave din hyldeblomstsaft, starter du med at varme farin, sukker og vand op til kongepunktet i en gryde. Hyldeblomstskærmene og de skiveskårne citroner lægges i en skål, som den kogende sukkerlage hældes over. Lad den trække på køl i 8 til 10 dage, inden du sigter den. |
2 Færdig | DerefterNår du skal lave din sukkerlage, blander du geleringspulveret med sukkeret. Kog vand og glukose op i en gryde, og tilsæt sukkerblandingen under konstant omrøring. Kog massen igennem, og opbevar den ved stuetemperatur. Den bliver til hård gelé, hvis den kommer på køl. Blend den igennem, inden den skal bruges. |
3 Færdig | Til sidstBland hyldeblomstsaft, vand og sukkerlage. Smag til med citronsaft, og kør massen på ismaskinen – eventuelt over flere gange. |