4-8 store hvide danske asparges | |
1 æggeblomme | |
Saften fra ¼ citron | |
Salt og peber | |
70 g smeltet smør | |
8 stængler løvstikke | |
Olie til friturestegning | |
Brød til servering |
1 Færdig | FørstSkræl de hvide asparges fra hovedet og ned, og skær bunden af. Kog dem i saltet vand i 7-8 min. afhængigt af tykkelse. |
2 Færdig | DerefterPisk æggeblommen sej med citron og lidt salt over vandbad, så det er lunt. Smelt smørret, og klar det. Klaret smør laver du ved at smelte smør ved lav varme og si eller skumme det hvide, der danner sig (koaguleret valleprotein), fra. Hæld smørret i den piskede æggeblomme dråbevis, og når det tykner til en sauce, vendes hakket løvstikke i efter smag. Hold det lunt. |
3 Færdig | Til sidstDe pæneste blade af løvstikken frituresteges i olie ved 180 grader i 10 sekunder og anrettes sammen med citronskiver som pynt ved aspargesene med løvstikke-hollandaisen. Servér med brød til. |