Hønsesalat forklædt som waldorfsalat

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 hel kylling
1 porre
1 gulerod
3 timiankviste
1 laurbærblad
1 spsk. sennepsfrø
7 hele peberkorn
2 tsk. salt
Dressing
2 ½ dl creme fraiche 18 %
2 ½ dl mayonnaise
1 spsk. honning
1 spsk. grov sennep
2 stilke bladselleri
2 røde, sprøde æbler
Salt
Peber
Saft af ½ citron
1 håndfuld valnødder

Hønsesalat forklædt som waldorfsalat

Opskrift: Agnete og Poul Wulff / Foto: Stine Christiansen

Her er en kyllingesalat, der gerne vil være en waldorfsalat. Og det fungerer altså ret godt med æble, bladselleri og valnødder sammen med kyllingekød.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær porre og gulerod i store stykker, og læg dem i en gryde sammen med kylling, timiankviste, laurbærblad, sennepsfrø, peberkorn og salt.

2
Færdig

Derefter

Dæk kyllingen med vand, og kog den, til den har en kernetemperatur på 75 °C. Det tager ca. 1 time.

3
Færdig

Og

Køl kyllingen ned, og pil kødet af skroget med fingrene. Del kødstykkerne i mundrette bidder. Det er lettest at få kødet af benene, hvis kyllingen er kold, men ikke køleskabskold.

4
Færdig

Og

Bland creme fraiche med mayonnaise, honning og sennep. Hak bladselleri fint, og skær æblerne i tern. Gem lidt af begge dele til pynt, og bland resten i dressingen. Smag til med salt, peber og citron.

5
Færdig

Til sidst

Server hønsesalaten i en skål. Hak valnødderne groft, og pynt med æbler, bladselleri og valnødder.

previous
Gravad laks med brun farin og rosenpeber
next
Rødgrød med flødeskum

Add Your Comment