1 hel kylling | |
1 porre | |
1 gulerod | |
3 timiankviste | |
1 laurbærblad | |
1 spsk. sennepsfrø | |
7 hele peberkorn | |
2 tsk. salt | |
Dressing | |
2 ½ dl creme fraiche 18 % | |
2 ½ dl mayonnaise | |
1 spsk. honning | |
1 spsk. grov sennep | |
2 stilke bladselleri | |
2 røde, sprøde æbler | |
Salt | |
Peber | |
Saft af ½ citron | |
1 håndfuld valnødder |
Her er en kyllingesalat, der gerne vil være en waldorfsalat. Og det fungerer altså ret godt med æble, bladselleri og valnødder sammen med kyllingekød.
1 Færdig | FørstSkær porre og gulerod i store stykker, og læg dem i en gryde sammen med kylling, timiankviste, laurbærblad, sennepsfrø, peberkorn og salt. |
2 Færdig | DerefterDæk kyllingen med vand, og kog den, til den har en kernetemperatur på 75 °C. Det tager ca. 1 time. |
3 Færdig | OgKøl kyllingen ned, og pil kødet af skroget med fingrene. Del kødstykkerne i mundrette bidder. Det er lettest at få kødet af benene, hvis kyllingen er kold, men ikke køleskabskold. |
4 Færdig | OgBland creme fraiche med mayonnaise, honning og sennep. Hak bladselleri fint, og skær æblerne i tern. Gem lidt af begge dele til pynt, og bland resten i dressingen. Smag til med salt, peber og citron. |
5 Færdig | Til sidstServer hønsesalaten i en skål. Hak valnødderne groft, og pynt med æbler, bladselleri og valnødder. |