• Home
  • Efterår
  • Hjertemuslinger, rosenkål, hasselnødder og mandelmælk
Hjertemuslinger, rosenkål, hasselnødder og mandelmælk

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 net hjertemuslinger
3-5 æbler efter størrelse
10 stk. rosenkål
20 g hasselnødder
200 g mandler
1 l vand
1 citron
1 bdt. dild
1 dl æblejuice
2 dl hvidvin
3 spsk honning
Salt og peber

Hjertemuslinger, rosenkål, hasselnødder og mandelmælk

Af: Marcus Lund / Foto: Mikkel Heriba

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at hælde dine muslinger i en skål, og dæk dem med vand. Blend mandlerne med vandet i 7–10 minutter, til det har en ensartet masse. Sigt nu massen igennem en våd klud eller en mandelmælkspose. Smag mandelmælken til med citronsaft, salt og lidt honning. Hæld mandelmælk i en lille gryde, som du gemmer til senere.

2
Færdig

Derefter

Gå muslingerne igennem, og kassér dem med ødelagte skaller. Damp dem i hvidvinen og lidt vand – men kun så de lige åbner sig. Tag dem af blusset, og pil dem ud af skallen. Dæk dem nu til, og stil dem til side.

3
Færdig

Og

Skær bunden af rosenkålene, og del dem ud i bladene. Hak hasselnødderne groft, pluk dilden, og skær æblerne ud i grove tern.

4
Færdig

Og

Varm stille og roligt mandelmælken op, til den er lidt over kropstemperatur. Imens sauterer du muslingerne, hasselnødderne, rosenkålen og æblerne hurtigt af. Smag til med citronsaft.

5
Færdig

Til sidst

Anret muslinger, nødder og æbler i en dyb tallerken. Tilsæt mandelmælken lidt æblejuice, og hæld den over retten. Anret til sidst tallerkenen med lidt dild.

previous
Stærk chili-mole
next
Æblepuré med pighvar, løg og ærteskud

Add Your Comment