125 g skoldede mandler | |
30 g æggehvide | |
2-3 spsk honning | |
2-3 dråber mandelekstrakt |
Har du nogensinde tænkt på, hvor meget sjovere dit barn vil synes, det er at spise, hvis du pakker det hele lidt festligt ind? Det er nemt at lave din egen marcipan. Og vi har fået den kreative, norske madblogger til at lave julegrise, du kan bruge til mandelgaven den 24. december.
Ida Skivenes er en norsk madentusiast, -kunstner og -blogger, der bor i Oslo. Hendes mad har sundhed, kreativitet og humør som omdrejningspunkt, og du kan enten følge hende på idafrosk.com eller på hendes Instagram, hvor hendes brugernavn er idafrosk. Vi anbefaler, at du gør det. Det er både sjovt og forfriskende.
1 Færdig | FørstStart med at male de skoldede mandler fint. |
2 Færdig | DerefterRør æggehviden og mandelekstrakten sammen. Hæld honningen i lidt ad gangen. Hvis dejen bliver for våd, tilsætter du lidt mere af de malede mandler. |
3 Færdig | OgLad dejen hvile i køleskabet mindst 30 minutter inden brug. Og derefter bør den også opbevares koldt. |
4 Færdig | OgNår du skal lave grisene, tilsætter du et par dråber rødbede- eller granatæblesaft i en del af dejen og arbejder det ind i dejen, til det er jævnt fordelt. |
5 Færdig | Til sidstLav nu selve kroppen på grisen af en kugle marcipan, som du ruller i en pæreform og trykker flad på spidsen. Skær munden med en kniv, og lav næseborene ved hjælp af tandstikkere. Skær de små ører ud, og lav ligeledes halen. Øjnene laver du af ufarvet marcipan og en dråbe smeltet chokolade. |