Hindbær og majs

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

170 g blødt smør
170 g sukker
85 g mel
Kornene af ½ vaniljestang
750 g mælk
750 g glukose (fås f.eks. i Matas)
750 g sukker
37 g salt
600 g smør
900 g fløde
1 l hindbærsorbet til servering (lav den selv eller køb den)
250 g majskorn
50 g sukker
½ l mælk
½ l fløde 38 %
50 g glukose
120 g Trimolin (invertsukker, kan f.eks. købes hos kagebutikken.dk)
100 g æggeblommer
4 blade husblas
1 bk. friske eller 100 g optøede hindbær til servering

Hindbær og majs

Af: Søren Selin og Nicolaj Køster / Foto: Stine Christiansen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tilbered småkagedej ved at piske smør og sukker blødt. Tilsæt herefter resten af ingredienserne, og rør godt sammen. Frys dejen – så kan den rives ved servering.

2
Færdig

Derefter

Lav karamel ved at blande mælk, glukose, sukker, salt og smør sammen i en gryde. Varm blandingen op til 130 grader, og rør godt rundt til sidst. Kog fløden op, mens karamellen koger. Tilsæt fløden til den varme karamel, og kog karamellen igennem. Sæt massen på køl.

3
Færdig

Og

Lav sifon på majs ved at koge majs, sukker, mælk, fløde, glukose og Trimolin op. Lad det stå og trække i 15 minutter. Sigt blandingen, og kom den op i en gryde. Pisk æggeblommerne i, og rør rundt i gryden, mens du varmer blandingen op til 81 grader. Tag væsken fra varmen. Udblød husblassen i vand, og rør den ud i den varme væske. Sæt majssifonen på køl frem til servering. Blend massen til en ensartet puré ved servering, og kom den på en sifonflaske, hvis du har én.

4
Færdig

Til sidst

Anret en skefuld karamel i siden af en dyb tallerken. Top med hindbær, og riv småkagedej ud over. Læg en kugle hindbærsorbet på tallerkenen og til sidst et skud majssifon.

previous
Chokolade-hasselnøddessert
next
Rødkålssalat med 3 slags kål, sesamfrø, mandler og skyr

Add Your Comment