• Home
  • Asiatisk
  • Helstegt blomkål med brunet smørsauce med soja, ingefær og chili
Helstegt blomkål med brunet smørsauce med soja, ingefær og chili

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 stort blomkål
200 g usaltet smør
2 fed hvidløg
20 g ingefær
1 bundt forårsløg
1 rød chili
1 økologisk citron
½ dl soja
1 tsk sukker
Peber

Helstegt blomkål med brunet smørsauce med soja, ingefær og chili

Af: Nadia Mathiasen fra bogen 'Flere kødfrie dage' / Foto: Chris Tonnesen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Fjern bladene, og trim bunden af blomkålen, så den kan stå op. Kom den i en gryde med vand, bring gryden i kog, og lad det simre i 5 minutter ved svag varme. Hæld vandet fra, og lad blomkålen dryppe af.

2
Færdig

Derefter

Smelt smørret i en gryde, og tag den af blusset.

3
Færdig

Og

Sæt nu blomkålen i et ovnfast fad, og pensl den med lidt af smørret. Kom fadet i en 200 grader varm ovn, og steg blomkålen i cirka 20-30 minutter. Pensl en gang eller to undervejs med smør. Giv den eventuelt en tur under ovnens grillfunktion til sidst.

4
Færdig

Og

Pil hvidløgene, og skær dem i så tynde skiver som muligt. Skræl ingefæren, og skær den i tynde strimler, og snit forårsløg og chili. Riv citronskallen, og pres citronen. Sæt lidt citronskal, forårsløg og chili til side til pynt.

5
Færdig

Og

Stil resten af det smeltede smør tilbage på blusset, og lad det brune. Kom hvidløg og ingefær ved, tag gryden af varmen, og kom nu forårsløg, chili, soja og citronskal i. Smag til med citronsaft, sukker og peber.

6
Færdig

Til sidst

Fordel til sidst den brunede smørsauce over blomkålen, og pynt med ekstra chili, forårsløg og citronskal.

previous
Klassisk ratatouille med peberfrugt, squash og auberginer
next
Ravioli med ricotta, græskar og smørstegt salvie

Add Your Comment