• Home
  • Dansk
  • Hel, bagt porre, makrel, tang og citron
Hel, bagt porre, makrel, tang og citron

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 hele røgede makreller
1 pose søsalat (kan købes hos fiskehandlere)
1 citron
3 grene friske laurbær
1 agurk
1 dl olivenolie
1 dl valnødkerneolie
Salt og peber
Saft og skal af 1 økologisk citron
2 kviste frisk timian
2 spsk vindruekerneolie
2-3 persillestilke
2 porrer

Hel, bagt porre, makrel, tang og citron

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd din ovn på 150 grader. Imens ovnen varmer op, marineres porrerne i vindruekerneolie, salt, peber og urterne. Sæt porrerne i ovnen, og bag dem i 15 minutter med alle urterne lagt ovenpå.

2
Færdig

Derefter

Imens porrerne bager, flækker du agurken over i to dele på langs, og kernehuset skrabes ud. Skær agurken på skrå i 1 centimeters tykkelse. Drys med lidt havsalt, peber og citronskal. Lad dem stå ude. Rens nu søsalaten i koldt vand. Der kan sidde en del små sten eller dyr i tangen, så sørg for at vaske den grundigt. Sæt den efterfølgende på køl.

3
Færdig

Og

Pil skindet af makrellerne, og pil kødet af benene. Sørg for at gøre det roligt, så de små ben ikke kommer med. Læg det i en skål, og hold det på køl.

4
Færdig

Til sidst

Når porrerne er færdige, tager du dem ud og lader dem trække i 1-2 minutter. Nu kommer det sjove. Tag bradepanden med ud i din have, baggård, eller sørg for at have et vindue åbent. Med en lighter eller crème brûléebrænder sætter du nu ild til grenene og urterne. Lad flammerne blive store, og lad dem brænde ud. Når ilden har lagt sig, tager du porrerne og skærer dem i mindre skiver. Sørg for at få asken fra urterne med, da den giver en grillet smag. Mariner tangen i valnødolie, og servér med makrellen marineret i lidt olivenolie, de saltede agurker og lidt frisk citronsaft.

previous
Brisler med porrepuré, sauterede porrer, løg, ærteskud og brunet smør
next
Blæksprutte med chili, røget stenbiderrogn, saltet yoghurt og oregano

Add Your Comment