50 g varmrøget laks | |
25 g koldrøget laks | |
1 spsk lakserogn | |
1 spsk kapers | |
2 spsk hakkede rødløg | |
1 spsk creme fraiche 48% | |
1 spsk mayonnaise | |
30 g smørristede rugbrødschips | |
Sort peber | |
1 citron | |
Ærteskud |
Ditte Sørensen fra Hallernes Smørrebrød står bag denne opskrift på et af de mest populære stykker i forretningen. Som de øvrige stykker på kortet er ingredienserne sammensat på baggrund af hvilke råvarer, der findes i staderne, som holder til i Torvehallerne.
1 Færdig | FørstCitronskallen rives i fine bånd, saften presses ud. Den koldrøgede laks skæres dels i skiver til at rulle i kræmmerhus, dels i fine tern. Den varmrøgede laks smuldres let og blandes med tern af røget laks, mayonnaise, creme fraiche, kapers og løg. Smage til med citron og sort peber. |
2 Færdig | Til sidstLaksesalaten lægges på et stykke smurt rugbrød og pyntes med et kræmmerhus af røget laks fyldt med lakserogn. Der pyntes af med friske ærteskud, citronskal og smørristede rugbrødschips. |