50 g lotusrod | |
150 g skåret okra | |
150 g babymajs delt på langs | |
½ tsk rå mangopulver | |
500 ml vegetabilsk olie til dybstegning | |
Salt og peber | |
Til dejen | |
1 tsk fennikelfrø | |
½ tsk tørre, røde chiliflager | |
1 tsk hakkede korianderblade | |
1½ tsk citronsaft | |
½ tsk gurkemejepulver | |
1 hakket grøn chili | |
1 tsk hakket ingefær | |
1½ tsk hakket hvidløg | |
3 spsk majsmel | |
3 spsk rismel | |
Salt | |
Til salaten | |
En halv håndfuld pea shoot | |
Et par stænger tropæolum | |
½ tsk citronsaft | |
½ tsk peber | |
1 tsk olivenolie | |
Salt |
1 Færdig | FørstSkær lotusroden tyndt, og vask den i vand. Tør de skårede stykker med et viskestykke, og fritér dem i olie på 180 grader, indtil de er sprøde. Dræn dem for fedt på et stykke køkkenrulle, og krydr med salt, peber og mangopulver. |
2 Færdig | DerefterVask, og tør okraen og babymajsene. |
3 Færdig | OgPres citronsaften over grøntsagerne, og krydr med salt. Herefter mikser du alle de tørre ingredienser til dejen i, så grøntsagerne bliver indhyllet i dej. |
4 Færdig | OgVarm en ny, vegetabilsk olie op til 180 grader i en gryde, og fritér efterfølgende grøntsagerne i olien, til de er sprøde og flyder i overfladen. Det tager omkring 5 minutter. |
5 Færdig | OgTag grøntsagerne op af gryden, og dræn dem for olie på et stykke køkkenrulle, inden du krydrer dem med salt, peber og mangopulver. |
6 Færdig | Til sidstMiks alle ingredienserne til salaten sammen. Anret salaten over de sprøde grøntsager og top til sidst med den friterede lotusrod. |