100 g luksusbløddej pr. bolle | |
10 g god kvalitetschokolade pr. bolle | |
2 æg pr. 10 boller | |
Evt. frugter, rosiner og nødder | |
Lidt perlesukker til pynt på toppen |
Du kan finde opskriften på luksusbløddej i arkivet!
1 Færdig | FørstDu skal bruge den samme luksusbløddej som til æblebollerne, der skal bare tilføjes lidt mere pr. bolle. Lad bløddejen hvile i 15 minutter, efter du har æltet den. Herefter hakker du chokoladen og laver en lille fordybning i dejen. Placér |
2 Færdig | DerefterTag nu en kniv, og hak løs i dejen, så det hele bliver blandet. Det skal ikke æltes sammen. Til sidst bliver det til små stykker dej, som ved hjælp af ægget ikke er æltet sammen, men dog alligevel er sammenhængende. Det lyder meget mere besværligt, end det er! |
3 Færdig | OgEfter hakningen kommer du dejen op i små forme – a la muffinforme – hvor de skal hæve til cirka dobbeltstørrelse. |
4 Færdig | Til sidstPensl med lidt æg, og drys med perlesukker. Bag bollerne ved 200 grader i cirka 14–16 minutter alt efter ovn. Tip: Chokoladen kan også skiftes ud eller suppleres med forskellige frugter, rosiner, nødder. |