Meyers hakboller

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

100 g luksusbløddej pr. bolle
10 g god kvalitetschokolade pr. bolle
2 æg pr. 10 boller
Evt. frugter, rosiner og nødder
Lidt perlesukker til pynt på toppen

Meyers hakboller

Af: Jens Rasmussen, Meyers Madhus / Foto: Mikkel Heriba

Du kan finde opskriften på luksusbløddej i arkivet!

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Du skal bruge den samme luksusbløddej som til æblebollerne, der skal bare tilføjes lidt mere pr. bolle. Lad bløddejen hvile i 15 minutter, efter du har æltet den. Herefter hakker du chokoladen og laver en lille fordybning i dejen. Placér
chokoladen i fordybningen, og slå ægget ud i. Fold dejen sammen om chokoladen og ægget, så det bliver pakket ind.

2
Færdig

Derefter

Tag nu en kniv, og hak løs i dejen, så det hele bliver blandet. Det skal ikke æltes sammen. Til sidst bliver det til små stykker dej, som ved hjælp af ægget ikke er æltet sammen, men dog alligevel er sammenhængende. Det lyder meget mere besværligt, end det er!

3
Færdig

Og

Efter hakningen kommer du dejen op i små forme – a la muffinforme – hvor de skal hæve til cirka dobbeltstørrelse.

4
Færdig

Til sidst

Pensl med lidt æg, og drys med perlesukker. Bag bollerne ved 200 grader i cirka 14–16 minutter alt efter ovn.

Tip: Chokoladen kan også skiftes ud eller suppleres med forskellige frugter, rosiner, nødder.

previous
Meyers æbleboller
next
Lun blomkålssalat med ristede og saltede kikærter samt chili/ingefær-dressing

Add Your Comment