1 stk. blomkålshoved | |
Ca. 30 gode gode oliven uden sten | |
800 g svinebov af høj kvalitet | |
1 økologisk citron | |
1/2 bdt. bredbladet persille | |
2 fed hvidløg | |
2 dl rigtig god olivenolie |
1 Færdig | FørstDagen før sættes de afdryppede oliven i ovnen og tørres ved 70 grader i 24 timer. Oliven og persille hakkes fint hver for sig og gemmes til anretning. |
2 Færdig | DerefterGnid svineboven med salt og peber, og bag den ved 120 grader i tre timer i en dyb bakke dækket med et låg eller sølvpapir. |
3 Færdig | OgFjern de yderste, grove blade på blomkålshovedet. Del det ned igennem stokken i fire store stykker. Læg blomkålsstykkerne med skæresiden nedad i en tykbundet gryde. Tilsæt to spiseskefulde olie, lidt salt og to fed hvidløg, der er blevet knust let med hånd- fladen. Steg blomkålen ved lav varme under låg, til den er karamelliseret på skærefladen og mør. |
4 Færdig | OgDel svineboven i fire stykker, og steg dem sprøde på fedtsiden på en pande eller eventuelt over grill. |
5 Færdig | Til sidstAnret blomkålen med masser af revet citronskal, hakket oliven og persille. Boven krydrer du let med salt og peber, inden du anretter den på tallerknen. Færdiggør retten ved at hælde en spiseskefuld olivenolie over. |