Grove snegle med osteremonce

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Dej
2 dl varmt vand
1 dl sødmælk
1 tsk. fint salt
2 tsk. sukker
4 spsk. olivenolie
30 g. gær
Ca. 500 g fuldkornshvedemel
3½ dl hvedemel
Osteremonce
100 g ristede løg
100 g Digekrone, ESSENS fra Arla Unika, fintrevet
100 g blødt smør
Lidt finthakket friske salvie
Friskkværnet sort pe
150 g Benedict røget kloster, en esrom fra Thise mejeri
Pensling
Mælk eller kold kaffe

Grove snegle med osteremonce

Af: Malou Rotvel Pagh, klidmoster.dk / Foto: Ulf Svane

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Lav dejen ved at blande det varme vand med mælk, salt, sukker og olie og rør gæren ud heri. Rør melet i lidt af gangen til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time.

2
Færdig

Derefter

Blend de ristede løg og rør dem sammen med ost, smør, salvie og peber til en smørbar remonce.

3
Færdig

Og

Skær skorpen af den røgede esrom og riv osten groft. Rul dejen ud til en plade ca. 30 x 45 cm. Smør remoncen på og drys med ost. Rul dejen sammen fra den lange side og skær rullen ud til 20 snegle. Sæt sneglene til efterhævning i muffinsforme – eller sæt dem tæt sammen til et brydebrød, på en plade med bagepapir. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.

4
Færdig

Til sidst

Pensl sneglene med mælk eller kold kaffe og bag dem ved 200° midt i ovnen i 15-17 minutter. Sæt de bagte snegle til afkøling på en bagerist. De grove snegle kan spises både lune og kolde.

Tip: De snegle, der ikke skal med på farten, kan fryses.

previous
Aftensgrød
next
Tomatgalette med frisk timian, Vesterhavsost og pinjekerner

Add Your Comment