Bund | |
2 dl rugmel eller fuldkornsspeltmel (eller havremel for glutenfri dej) | |
1 dl sigtet speltmel (fuldkornsrismel for glutenfri dej) | |
Salt | |
½ dl ekstra jomfruolivenolie | |
¾ vand | |
Fyld | |
2 store løg | |
1 stort fed hvidløg | |
1 mellem porre | |
1 mellemstor gulerod | |
¼-½ spidskål | |
¼-½ fennikel | |
Ekstra jomfruolivenolie | |
Vand | |
Salt | |
Friskkværnet peber | |
2 spsk hvid miso (shiro) | |
½ dl usødet sojamælk (eller anden) | |
3 mellem æg |
1 Færdig | FørstLav bunden først: bland mel med en knivspids salt i en skål. Lun olie og vand i en lille gryde, så det kan piskes sammen, rør det i melet og saml dejen. Fordel den i en smurt tærteform, prik huller i bunden og forbag ved 200 grader i 15 minutter. |
2 Færdig | DerefterSkær løg i tynde halvmåner, hvidløg i tynde skiver og porre i skiver. Riv gulerod groft og snit spidskål og fennikel i tynde strimler. Varm 2 spsk olie på en pande og sautér løg, til de falder sammen og er klare. Tilføj de øvrige grøntsager, bland rundt, tilføj 1 dl vand og sautér til vandet er kogt ind. Smag til med salt og peber. |
3 Færdig | Til sidstRør miso grundigt med sojamælk og æg. Fordel grøntsagerne i den forbagte tærtebund og hæld æggeblandingen over lidt ad gangen, så det siver ned blandt grøntsagerne. Bag tærten videre i ca. 30 minutter. |