Grøntsagstærte med spidskål

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Bund
2 dl rugmel eller fuldkornsspeltmel (eller havremel for glutenfri dej)
1 dl sigtet speltmel (fuldkornsrismel for glutenfri dej)
Salt
½ dl ekstra jomfruolivenolie
¾ vand
Fyld
2 store løg
1 stort fed hvidløg
1 mellem porre
1 mellemstor gulerod
¼-½ spidskål
¼-½ fennikel
Ekstra jomfruolivenolie
Vand
Salt
Friskkværnet peber
2 spsk hvid miso (shiro)
½ dl usødet sojamælk (eller anden)
3 mellem æg

Grøntsagstærte med spidskål

Af: Lisbeth Tordendahl fra bogen 'Kål og kærlighed'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Lav bunden først: bland mel med en knivspids salt i en skål. Lun olie og vand i en lille gryde, så det kan piskes sammen, rør det i melet og saml dejen. Fordel den i en smurt tærteform, prik huller i bunden og forbag ved 200 grader i 15 minutter.

2
Færdig

Derefter

Skær løg i tynde halvmåner, hvidløg i tynde skiver og porre i skiver. Riv gulerod groft og snit spidskål og fennikel i tynde strimler. Varm 2 spsk olie på en pande og sautér løg, til de falder sammen og er klare. Tilføj de øvrige grøntsager, bland rundt, tilføj 1 dl vand og sautér til vandet er kogt ind. Smag til med salt og peber.

3
Færdig

Til sidst

Rør miso grundigt med sojamælk og æg. Fordel grøntsagerne i den forbagte tærtebund og hæld æggeblandingen over lidt ad gangen, så det siver ned blandt grøntsagerne. Bag tærten videre i ca. 30 minutter.

previous
Stegte ris med savoykål og svampe
next
Klassisk ratatouille med peberfrugt, squash og auberginer

Add Your Comment