400 g gule eller bolsjebeder | |
1 dl æbleeddike + 1 spsk til over salaten | |
2 dl vand | |
3 spsk honning | |
1 spsk salt | |
250 g grønkål | |
250 g pluksalat eller frisésalat | |
1 håndfuld plukket, bredbladet persille | |
20 g hasselnødder | |
1 lille rødløg | |
1 god spsk koldpresset rapsolie | |
1 god spsk (nyslynget - eller i hvert fald flydende) honning | |
Sukker | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstSkyl, og skræl bederne. Skær dem så tynde som muligt. Her er det godt at have en mandolin. Kog vandet op, og bland det med æbleeddike, honning og salt. Smag det til - lange skal balancere mellem det søde, salte og sure – lidt ligesom agurkesalat. Når det stemmer, hælder du den varme lage over bedeskiverne, som får lov at trække en times tid. |
2 Færdig | DerefterSkyl grønkålen, persillen og salaten grundigt og tør godt. Riv grønkålen fra stænglen i mindre stykker. Riv salaten i samme størrelse. Rist nødderne på panden, til de er gyldne. Del rødløget på langs, og skær det herefter i fine både. |
3 Færdig | Til sidstFordel nu kål, salat, persille, løg og nødder fint på et fad. Tag bederne op af lagen, og lad dem dryppe af. Fordel de fine, syltede beder på toppen af salaten. Fordel rapsolien over salaten, og gør det samme med æbleeddiken. Kom også honningen over salaten, lidt godt flagesalt og server straks – gerne med knækbrød og gedeost til. |