• Home
  • Efterår
  • Grønkålssalat med nødder, råsyltede beder og honning
Grønkålssalat med nødder, råsyltede beder og honning

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

400 g gule eller bolsjebeder
1 dl æbleeddike + 1 spsk til over salaten
2 dl vand
3 spsk honning
1 spsk salt
250 g grønkål
250 g pluksalat eller frisésalat
1 håndfuld plukket, bredbladet persille
20 g hasselnødder
1 lille rødløg
1 god spsk koldpresset rapsolie
1 god spsk (nyslynget - eller i hvert fald flydende) honning
Sukker
Salt og peber

Grønkålssalat med nødder, råsyltede beder og honning

Af: Mette Helbæk / Foto: Stine Christiansen/Skovdal

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skyl, og skræl bederne. Skær dem så tynde som muligt. Her er det godt at have en mandolin. Kog vandet op, og bland det med æbleeddike, honning og salt. Smag det til - lange skal balancere mellem det søde, salte og sure – lidt ligesom agurkesalat. Når det stemmer, hælder du den varme lage over bedeskiverne, som får lov at trække en times tid.

2
Færdig

Derefter

Skyl grønkålen, persillen og salaten grundigt og tør godt. Riv grønkålen fra stænglen i mindre stykker. Riv salaten i samme størrelse. Rist nødderne på panden, til de er gyldne. Del rødløget på langs, og skær det herefter i fine både.

3
Færdig

Til sidst

Fordel nu kål, salat, persille, løg og nødder fint på et fad. Tag bederne op af lagen, og lad dem dryppe af. Fordel de fine, syltede beder på toppen af salaten. Fordel rapsolien over salaten, og gør det samme med æbleeddiken. Kom også honningen over salaten, lidt godt flagesalt og server straks – gerne med knækbrød og gedeost til.

previous
Andebryst i tamari, honning og stjerneanis
next
Valnødbrød med honning

Add Your Comment