500 g perlebyg | |
300 g haricots verts | |
2 grønne peberfrugter | |
6 forårsløg | |
koldpresset jomfruolivenolie | |
3 dl ærter, gerne friskpillede | |
300 g frisk spinat | |
flagesalt | |
1 bundt frisk mynte | |
1 bundt frisk persille | |
3 økologiske limefrugter | |
3-4 spsk za'atar (se nedenfor) | |
Za'atar | |
2 spsk sesamfrø | |
1 spsk solsikkekerner eller græskarkerner | |
fintrevet skal af 1 økologisk citron | |
1 spsk tørret timian | |
1 spsk tørret oregano | |
2 tsk sumak | |
1 tsk flagesalt |
1 Færdig | FørstKog perlebyggen i letsaltet vand efter anvisningen på posen. Nip bønnerne og skær dem i mindre stykker. Rens peberfrugterne og skær dem i mindre tern. Hak forårsløgene fint og spinaten groft. Steg bønnerne på en pande i lidt olivenolie sammen med peberfrugt og forårsløg i et par minutter. Vend ærterne og spinaten i og smag til med salt. |
2 Færdig | Til sidstVend de stegte grøntsager i den lune, kogte perlebyg sammen med store mængder finthakket mynte og persille samt revet limeskal. Smag taboulehen til med limesaft og lidt olivenolie. Kom den på et fad og drys med za’atar. |