4 stk. friske rabarberstilke | |
1 spsk smør | |
2 spsk rørsukker | |
1 spsk balsamico | |
6 flotte skiver gedeost (for eksempel Soignon) | |
6 skiver rugbrød, tyndtskåret | |
1 stor håndfuld valnødder | |
6 store håndfulde spæde salatblade | |
Saften af en citron | |
2 spsk olivenolie | |
1 spsk ufortyndet hyldeblomstsaft |
1 Færdig | FørstSmelt smørret på en pande, skær rabarberstilkene i halve, og steg dem ved lav varme i smørret i cirka 5 minutter, eller til de er let møre. Tilsæt sukker og balsamico, og lad det karamellisere let omkring rabarberne. Tag dem af varmen, og køl ned. |
2 Færdig | DerefterRist de tynde rugbrødsskiver i en brødrister eller under grilllegemet i ovnen. De skal være helt sprøde. Læg en cirka 1 centimeter tyk skive gedeost på hvert rugbrød, og grill dem i ovnen i cirka 2 minutter, til gedeosten er letbrunet og smeltet. |
3 Færdig | Til sidstVask salatbladene, og fordel dem på 6 tallerkner, anret rugbrødet med gedeosten ovenpå salatbladene, og fordel også rabarberne på salaten. Slut af med at drysse valnødder samt en dressing på citronsaft, olie og hyldeblomstsaft over salatbladene. |