• Home
  • Dessert
  • Grillet ananas med sabayonne og pebermarengs
Grillet ananas med sabayonne og pebermarengs

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 moden ananas
1 dl sukkerlage (1 dl vand og ½ dl sukker kogt sammen)
4 friske æg
2 dl sukker
1 ½ dl mousserende vin (gerne sød)
50 g flormelis
Sort peber
Citronmelisse

Grillet ananas med sabayonne og pebermarengs

Af: Anders Førster Christophersen, Scarpetta / Foto: Wichmann+bendtsen / Styling: Trine Hylleberg

"Denne dessert er supernem at lave, og her er ægget brugt optimalt med både hvider og blommer. Den smager også godt med andre frugter end ananas, fx jordbær og hindbær til sommer. Du skal begynde tilberedningen dagen før, desserten skal serveres."

Sådan gør du

1
Færdig

Pebermarengs

Gå i gang med marengsen dagen før servering. Skil æggeblommer fra hvider og gem æggeblommerne til dagen efter. Pisk æggehviderne og sukker til en stiv marengs. Smag til med friskkværnet sort peber og fordel marengsmassen på bagepapir og tør den i ovnen natten over ved 65 grader. Når marengsen er helt tør, brydes den i dekorative stykker.

2
Færdig

Ananas

Skræl ananassen og fjern stokken. Del ananassen i 12 lige store stykker, som grilles på en pande, til de får nogle flotte grillstriber. Kom herefter ananassen i sukkerlage og hold den lun indtil serveringen.

3
Færdig

Sabayonne

Pisk æggeblommerne sammen med mousserende vin og flormelis. Lad nu æggemassen legere i en skål over vandbad ved svag varme. Pisk konstant i massen, til den trækker spor. Vær meget varsom med denne legering. Hvis sabayonnen får for meget varme, ender den med at koagulere, og så står du med en gang uspiselig røræg.

4
Færdig

Anretning

Skær ananassen i mundrette stykker, som lægges på en stor tallerken. Sabayonnen fordeles rundt om og gratineres let med en gasbrænder eller ved grillen i ovnen. Pynt med pebermarengs og citronmelisse og server evt. en god vaniljeis til.

previous
‘Skidne æg’ – ikke helt som mormor lavede dem
next
Søtunge med jordskoksauce, stenbiderrogn og glaskål

Add Your Comment