1 moden ananas | |
1 dl sukkerlage (1 dl vand og ½ dl sukker kogt sammen) | |
4 friske æg | |
2 dl sukker | |
1 ½ dl mousserende vin (gerne sød) | |
50 g flormelis | |
Sort peber | |
Citronmelisse |
"Denne dessert er supernem at lave, og her er ægget brugt optimalt med både hvider og blommer. Den smager også godt med andre frugter end ananas, fx jordbær og hindbær til sommer. Du skal begynde tilberedningen dagen før, desserten skal serveres."
1 Færdig | PebermarengsGå i gang med marengsen dagen før servering. Skil æggeblommer fra hvider og gem æggeblommerne til dagen efter. Pisk æggehviderne og sukker til en stiv marengs. Smag til med friskkværnet sort peber og fordel marengsmassen på bagepapir og tør den i ovnen natten over ved 65 grader. Når marengsen er helt tør, brydes den i dekorative stykker. |
2 Færdig | AnanasSkræl ananassen og fjern stokken. Del ananassen i 12 lige store stykker, som grilles på en pande, til de får nogle flotte grillstriber. Kom herefter ananassen i sukkerlage og hold den lun indtil serveringen. |
3 Færdig | SabayonnePisk æggeblommerne sammen med mousserende vin og flormelis. Lad nu æggemassen legere i en skål over vandbad ved svag varme. Pisk konstant i massen, til den trækker spor. Vær meget varsom med denne legering. Hvis sabayonnen får for meget varme, ender den med at koagulere, og så står du med en gang uspiselig røræg. |
4 Færdig | AnretningSkær ananassen i mundrette stykker, som lægges på en stor tallerken. Sabayonnen fordeles rundt om og gratineres let med en gasbrænder eller ved grillen i ovnen. Pynt med pebermarengs og citronmelisse og server evt. en god vaniljeis til. |