Gravad laks | |
1 spsk. rosenpeber | |
2 spsk. brun farin | |
½ spsk. sennepsfrø | |
1 spsk. flagesalt | |
500 g fersk laks | |
Rødbedespirer | |
Shiso | |
Urtecreme | |
200 g cream cheese | |
1 stor håndfuld brøndkarse (eller evt. persille eller rucola) | |
Saft af ½ citron | |
Salt | |
Peber |
Gravad laks er råmarineret, og derfor kræver det et rigtig godt stykke fisk, så du er sikker på både smag og sundhed. Fortæl en fiskehandler, hvad du skal bruge fisken til, så han kan finde et stykke parasitfri fisk til dig.
1 Færdig | Dag 1: Gravad laksKnus rosenpeberen i en morter. Bland den med brun farin, sennepsfrø og salt, og gnub laksen godt ind i blandingen. Stik huller i laksen med en kødnål, så marinaden lettere kan trænge ind i fisken. Pak laksen ind i husholdningsfilm, og kom den i en frysepose. Læg den i køleskabet i minimum 1 døgn. |
2 Færdig | Dag 2Blend cream cheese og brøndkarse i en blender, til du har en ensfarvet grøn masse. Smag til med citron, salt og peber. Skær laksen i mundrette bidder. Anret dem i små skåle eller på et fad. Pynt med rødbedespirer og den japanske urt shiso. Hvis du ikke kan få fat i det, kan du sagtens pynte med dild i stedet. Server urtecremen ved siden af laksen i en skål, eller brug en stjernetylle, og lav små toppe af cremen. |